Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική

Οδηγοί νοσηλευτικής φροντίδας

Kathy V. Gettrust

Paula D. Brabec

33.48€ -26% 24.78€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602862599

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2000

 • Εκδότης

  Έλλην

Ο όρος "νοσηλευτική διάγνωση" αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται δε γίνεται εύκολα κατανοητός.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος νοσηλευτική διάγνωση όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην Ελλάδα, δημιούργησε το ερώτημα αν και κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή και αυτό το οποίο αποτελούσε μια σημαντική πρόοδο στις Η.Π.Α. πάνω από 20 χρόνια, στην Ευρώπη ήταν στα επίπεδα της νοσηλευτικής φαντασίας.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια ανεξάρτητη νοσηλευτική λειτουργία. Είναι μια αξιολόγηση των προσωπικών αντιδράσεων του ατόμου στις εμπειρίες της ζωής του, οι οποίες αναπτύχθηκαν από μια κρίση, νόσο ή άλλους στρεσογόνους παράγοντες.
Η νοσηλευτική διάγνωση, είναι η περιγραφή ενός υπαρκτού ή δυνητικά υπαρκτoύ πρoβλήματoς υγείας, το οποίο οι νοσηλευτές είναι εκπαιδευμένοι για να διακρίνουν, να αιτιολογούν κι έχουν τη νομική κατοχύρωση να θεραπεύουν.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι η κλινική κρίση για ένα άτομο ή οικογένεια ή κοινότητα, η οποία προέρχεται από μια προσεκτική, συστηματική διεργασία συλλογής δεδομένων, η ανάλυση των οποίων παρέχει τη δυνατότητα και τη βάση για τον ορισμό μιας συγκεκριμένης θεραπείας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο νοσηλευτής.
Τέλος, η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια πρόταση η οποία περιγράφει τις ανθρώπινες αντιδράσεις ενός ατόμου ή ομάδα ατόμων, τις οποίες ο νοσηλευτής μπορεί σχετικά εύκολα ν` αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες εκείνες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του επιπέδου υγείας ή η μείωση ή η εξάλειψη ή η πρόληψη των μεταβολών του. Η νοσηλευτική διάγνωση αναφέρεται στην ανεξάρτητη σφαίρα της Νοσηλευτικής.
Με το όρο ανεξάρτητη σφαίρα της νοσηλευτικής, εννοούμε την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τη διδασκαλία του ατόμου, της οικογένειας ή της κοινότητας.

Γεώργιος Ν. Καραχάλιος (Επιμέλεια)


Kathy V. Gettrust (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Paula D. Brabec (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
516
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.967 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση