Νομική υπόσταση του τραύματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νομική υπόσταση του τραύματος

(Σωματικές βλάβες)

Δημήτριος Φ. Λίτης

"Η επιθυμία της γνώσης και ανάλυσης της νομικής υπόστασης του τραύματος (σωματικών βλαβών) με οδήγησε στη συγγραφή αυτού του πονήματος.
Το πόνημα αυτό ενδιαφέρει ιατρούς συναφών ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων, πραγματογνώμονες, νομικούς διαφόρων ειδικεύσεων, αστυνόμους, πυροσβέστες, λιμενικούς και γενικότερα επιστήμονες που απασχολούνται με τη νομική υπόσταση του τραύματος και γενικότερα των σωματικών βλαβών.
Σκοπός λοιπόν αυτού του πονήματος είναι να βοηθήσει όλες αυτές τις ομάδες επιστημόνων που εν πολλοίς ασχολούνται ή εμπλέκονται σε υποθέσεις σωματικών βλαβών που έχουν σχέση με το νόμο".

Δρ Δημήτριος Φιλίππου Λίτης

Δημήτριος Φ. Λίτης

Δημήτριος Φ. Λίτης (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου Λίτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου 1952. Τελείωσε το Τμήμα Βιολογίας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975 και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1982. Το 1988, έλαβε την Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και το 1994 την Εξειδίκευση στην Εντατικολογία. Το 1988, έγινε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χειρουργικό Τομέα, με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής: "Ασυνήθεις Ρήξεις Περινέου σε Τροχαία Ατυχήματα". Το 1988, εξέδωσε μονογραφία με τίτλο: "Η Χειρουργική Τεχνική στη θεραπεία των ασθενειών του Θύμου Αδένα", από τις Εκδόσεις Πασχαλίδη και το 1996 μονογραφία με τίτλο: "Θύμος Αδήν Χειρουργική Αντιμετώπιση-Νεκροτομικά Ευρήματα" από τις Εκδόσεις Πασχαλίδη, την οποία προλόγισε ο κ. Καρακούκης Νικόλαος Ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, το 1991 παρακολούθησε τη λειτουργία του ενδοσκοπικού τμήματος του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Το 1994-1995, παρακολούθησε τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας, διάρκειας ενός έτους. Το 1994, παρακολούθησε τις Εργασίες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών με θεματολογία τη Χειρουργική Τραυματολογία και Τοπογραφική Ανατομική. Το 2Ο03, παρακολούθησε την Ενέργεια Κατάρτισης "Αντιμετώπιση Υγειονομικών Αναγκών λόγω Εκτάκτων και Μαζικών, φυσικών ή μη, καταστροφών" στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υγεία Πρόνοια" στο πρόγραμμα Άξονας Προτεραιότητας 4 "Ανθρώπινοι Πόροι" στο ΕΚΑΒ. Το 2004, έλαβε την πιστοποίηση για το πρόγραμμα Α.Τ.L.S. (Advanced Trauma Life Support) στο Πειραματικό Εργαστήριο "Ν. Χρηστέας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2008 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Α ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών και Καθηγητής των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
158
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.446 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση