Νευροψυχολογική αποκατάσταση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νευροψυχολογική αποκατάσταση

Διεθνές εγχειρίδιο

Συλλογικό έργο

52.00€ -10% 46.80€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600124743

 • Κατηγορίες:

  Ψυχιατρική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2023

 • Εκδότης

  Gutenberg

Στην Ψυχιατρική, και παρά την αρχική ονομασία της σχιζοφρένειας από τον Kraepelin ως dementia praecox (πρώιμη άνοια), λίγη προσοχή έχει δοθεί μέχρι σήμερα στη γνωστική εξασθένηση των ασθενών με ψυχιατρικές παθήσεις. Οι ψυχίατροι δεν εκπαιδεύονται επαρκώς αλλά και δεν εστιάζουν την προσοχή τους στα γνωστικά προβλήματα των ασθενών τους. Ομοίως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες νευροψυχολογικής αποκατάστασης συνήθως ελλείπουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στην κλινική πράξη, να δίνεται ελάχιστη προσοχή στην έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών των ασθενών, η οποία όμως εν πολλοίς καθορίζει τη μακρόχρονη έκβαση. Η νευροψυχολογική αποκατάσταση των ψυχιατρικών παθήσεων, χωρίς να υποκαθιστά τις ψυχιατρικές θεραπείες –βιολογικές, ψυχολογικές και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση–, στοχεύει στη βελτίωση ή τροποποίηση μιας εγκεφαλικής διεργασίας ή διεργασιών και επομένως στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργικότητας. Το παρόν βιβλίο, πέραν της ιδιαίτερης σημασίας για τους ψυχιάτρους, αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα διεθνούς συνεργασίας που εμπερικλείει όλη τη διαθέσιμη γνώση για τη διάγνωση και θεραπεία των ατόμων με εγκεφαλικές-νοητικές διαταραχές. Είναι δε ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους περιθάλπουν ασθενείς-πελάτες από εγκεφαλικά-νοητικά τραύματα-νοσήματα λόγω της ιδιαίτερης πολυπλοκότητας και των απαιτήσεων αυτών των φαινομένων. Φίλιππος Γουρζής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Επιμελητές: Barbara A. Wilson, Jill Winegardner, Caroline M. van Heugten, Tamara Ownsworth

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λάμπρος Μεσσήνης (Επιμέλεια)

Κλινικός Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παναγιώτης Πατρικέλης (Επιμέλεια)

Ο Παναγιώτης Πατρικέλης είναι κλινικός νευροψυχολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Μονάδα Χειρουργικής της Επιληψίας, Νοσοκομείο "O Ευαγγελισμός".

Αικατερίνη Γιαζκουλίδου (Μεταφραστής)

Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
749
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.311 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση