Νευροψυχολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νευροψυχολογία

Εγκέφαλος και συμπεριφορά

G. Neil Martin

Η νευροψυχολογία ως επιστήμη έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ενώ το 1970 υπήρχαν μόνο δύο εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά και ελάχιστα βιβλία στο χώρο αυτό, σήμερα συγγράφονται πολλά βιβλία το χρόνο διεθνώς και διατίθεται πληθώρα επιστημονικών περιοδικών σχετικά με την επιστήμη αυτή.
Τι είναι όμως η νευροψυχολογία και τι μελετά; Η νευροψυχολογία είναι ένας αυτοτελής επιστημονικός κλάδος, που μελετά τις σχέσεις εγκεφαλικής λειτουργίας, υποκειμενικών εμπειριών και συμπεριφοράς. Αναλυτικότερα, η νευροψυχολογία μπορεί να θεωρηθεί ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των επιστημών της νευροφυσιολογίας (φυσιολογία του Νευρικού Συστήματος) και της γνωστικής ψυχολογίας. Ουσιαστικά, λοιπόν, η νευροψυχολογία, παρ` όλο που έχει τις ρίζες της στην επιστήμη της ψυχολογίας, λόγω του ερευνητικού της αντικειμένου και των μεθόδων, που χρησιμοποιεί, κατατάσσεται στις νευροεπιστήμες, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κλάδους, όπως η μοριακή βιολογία, η νευροανατομία κ.λπ. [...]

Λάμπρος Μεσσήνης (Μεταφραστής)

Κλινικός Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γιώργος Αντωνιάδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
546
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.029 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση