Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ ενιαίου λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νεοελληνική λογοτεχνία Γ΄ ενιαίου λυκείου

Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός, Ο Κρητικός: Θεωρητικής κατεύθυνσης

Παναγιώτης Εμμανουηλίδης

Έλλη Πετρίδου - Εμμανουηλίδου

Το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού με τίτλο "Ο κρητικός" συμπεριλαμβάνεται στη νέα εξεταστέα ύλη για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα για τους μαθητές που θα εξεταστούν πανελλαδικώς στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ταυτόχρονα υποστηρίζει το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών.

Περιλαμβάνει:
- πλήρη και αναλυτική ερμηνευτική προσέγγιση με τρόπο μεθοδικό και προσπελάσιμο για τους μαθητές,
- ολοκληρωμένες και ευκρινείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου,
- "παράλληλα κείμενα" και κριτήριο αξιολόγησης με τις απαντήσεις του.

Παναγιώτης Εμμανουηλίδης

Παναγιώτης Εμμανουηλίδης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης ήταν φιλόλογος (απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) με μακρόχρονη διδακτική πείρα κυρίως σε δημόσια ελληνικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια). Υπηρέτησε 32 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνέγραψε, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με τη σύζυγό του Έλλη Πετρίδου-Εμμανουηλίδου (η οποία πέθανε το 2008), δεκάδες βοηθήματα για φιλολόγους και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα περισσότερα από τα οποία αναφέρονται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας (όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Ακόμα, πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών βιβλίων του ΥΠΕΠΘ. Το 2011 κυκλοφόρησαν επίσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δύο πρωτότυπα λεξικά του για την ορθή χρήση της Νεοελληνικής Γλώσσας: 1. Βρίσκω τον τύπο που θέλω, 2. Ψάχνω την κατάλληλη λέξη.
Πέθανε στις 30 Απριλίου 2013 σε ηλικία 70 χρονών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλλη Πετρίδου - Εμμανουηλίδου (Συγγραφέας)

Η Έλλη Πετρίδου-Εμμανουηλίδου είναι φιλόλογος με μακρόχρονη διδακτική πείρα κυρίως σε δημόσια ελληνικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) και δοκιμασμένη συγγραφέας πολλών βιβλίων, τα περισσότερα από τα οποία αναφέρονται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
125
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.282 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση