Νέες τεχνολογίες και παλαιοί φόβοι στο σχολικό σύστημα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νέες τεχνολογίες και παλαιοί φόβοι στο σχολικό σύστημα

Αναπαραστάσεις και στάσεις εκπαιδευτικών ως προς τη χρήση νέων τεχνολογιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Γιάννης Απ. Πανούσης

Μπετίνα Ντάβου

Κατερίνα Διαμαντάκη

16.96€ -33% 11.36€

Ποιες είναι οι απόψεις και αντιλήψεις των ελλήνων εκπαιδευτικών ως προς τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και τη χρήση τους στο σημερινό σχολείο; Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί με τα νέα τεχνολογικά μέσα και ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους για εμπλοκή σε μια διαδικασία αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας; Πώς αντιλαμβάνονται οι έλληνες εκπαιδευτικοί τον επαγγελματικό τους ρόλο στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον; Ποιες απόψεις και ποιες προσδοκίες εκφράζουν; Ποιες σκέψεις, ποια κίνητρα και ποια συναισθήματα βρίσκονται στη βάση αυτών των προβληματισμών; Τέλος, πώς διαφοροποιούνται οι εκπαιδευτικοί από τους παραγωγούς εκπαιδευτικού λογισμικού, ως προς τις αναπαραστάσεις και στάσεις τους για τα νέα εκπαιδευτικά μέσα και τη χρήση τους στο σχολείο; Αυτά τα ερωτήματα αποτελούν τον άξονα της διετούς ποιοτικής έρευνας, της οποίας τα ευρήματα παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο. Η έρευνα αυτή διεξήχθη με τη μέθοδο των εις βάθος ατομικών συνεντεύξεων με έλληνες εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με παραγωγούς εκπαιδευτικού λογισμικού. Το βιβλίο αυτό απευθύνται στο ευρύτερο κοινό και κυρίως σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και σε όσους ασχολούνται με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, με τις επιστήμες του ανθρώπου, την επικοινωνία και την τεχνολογία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Απ. Πανούσης

Γιάννης Απ. Πανούσης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Απ. Πανούσης (Αθήνα, 1949) διετέλεσε Καθηγητής Εγκληματολογίας επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή του Δ.Π. Θράκης, όπου εξελέγη Κοσμήτορας, Αντιπρύτανης και Πρύτανης (1994-7) και, επίσης επί 19 χρόνια, στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξελέγη Πρόεδρος (2003-7). Ιδρυτής του περιοδικού "Χρονικά" του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. και ιδρυτής και διευθυντής της σειράς "Εγκληματο-λογικά". Έχει συγγράψει 30 βιβλία και 200 άρθρα εγκληματολογικού/σωφρονιστικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ελληνικά και ξένα συνέδρια. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με το ψευδώνυμο Γιάννης Απαρθινός κι έχει δημοσιεύσει 11 αστυνομικά διηγήματα σε συλλογικούς τόμους και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το διάστημα 2012-4 διετέλεσε Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΔΗ.ΜΑΡ., ενώ κατά το επτάμηνο Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μπετίνα Ντάβου (Συγγραφέας)

Η Μπετίνα Ντάβου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bishop΄s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική και στη γνωστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει επίσης ψυχοδυναμική κλινική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική από το Ίδρυμα Caspari του Λονδίνου. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών, καθώς και οι επιδράσεις των ασυνείδητων διεργασιών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Διαμαντάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (Φορέας)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση