Νάνος Βαλαωρίτης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νάνος Βαλαωρίτης

Χρονολόγιο, βιβλιογραφία, ανθολόγιο: Από το 1933 ως το 1999

Δημήτριος Χ. Σκλαβενίτης

18.58€ -11% 16.54€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602115138

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια , Αυτοβιογραφίες

 • Έτος κυκλοφορίας

  2000

 • Εκδότης

  Νεφέλη

Η εργασία αυτή, με τη συγκεκριμένη δομή της (Χρονολόγιο, Βιβλιογραφία, Ανθολόγιο), έχει ως σκοπό να περιγράψει τους σταθμούς της πνευματικής πορείας του Νάνου Βαλαωρίτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα μεταπολεμικά χρόνια. Επίσης να βοηθήσει τον αναγνώστη να παρακολουθήσει την πνευματική "περιπέτεια" και την προβληματική του ποιητή και να παρουσιάσει την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. [...]

Η κατάρτιση της βιβλιογραφίας αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι η προσφορά του Νάνου Βαλαωρίτη στα ελληνικά γράμματα είναι σημαντική. Η βιβλιογραφία αποτελεί το πρώτο βοήθημα για τη μελέτη του έργου του ποιητή, αλλά δίνει και μια εικόνα της υποδοχής της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και της ελληνικής και ξένης πρωτοπορίας (Avant-garde).

Δημήτριος Χ. Σκλαβενίτης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτριος Χ. Σκλαβενίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε φιλολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Υπήρξε μέλος της επιτροπής κρίσεως για τα βιβλία "Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας" για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Δίδαξε νεοελληνική γλώσσα στα ΠΕΚ της Μυτιλήνης και της Χαλκίδας. Ως γραμματέας της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων, για πολλά χρόνια είχε τη φροντίδα για την έκδοση των περιοδικών "Φιλολογική" και "Σεμινάριο". Ήταν συντονιστής της ομάδας εργασίας της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων για θέματα νεοελληνικής γλώσσας και γραμματείας και έλαβε μέρος στην πανελλήνια έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα αυτή για τη διδασκαλία των κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού και εφαρμογής του πειραματικού προγράμματος που κατάρτισε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα "Διακλαδική, διεπιστημονική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού κόσμου και πολιτισμού". Ως γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της "Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών", οργάνωσε συμπόσια και συνέδρια και έχει ως σήμερα την ευθύνη των εκδόσεων της Εταιρείας. ΄Εχει δημοσιεύσει διάφορα μικρά μελετήματα, βιογραφίες και βιβλιοπαρουσιάσεις σε φιλολογικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
391
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.818 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση