Να γίνω οδοντίατρος;
zoom in

Η απόφασή σου για την επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών που θα ακολουθήσεις και κατ` επέκταση και του επαγγέλματός σου είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής σου.
Είναι απαραίτητο να έχεις την κατάλληλη πληροφόρηση για όλες τις παραμέτρους (εκπαιδευτικές, κοινωνικές, επαγγελματικές κ.λπ.), ώστε να γίνει δυνατή η κατάκτηση των στόχων σου και η ικανοποίηση των προσδοκιών σου.
Σ` αυτό το βιβλίο, μπορείς να βρεις, όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι, προκειμένου να αποφασίσεις αν θέλεις να γίνεις οδοντίατρος.
Θα δεις την εξέλιξη της οδοντιατρικής στο χρόνο, τη θέση της στην κοινωνία, την παραδοσιακή μορφή της, αλλά και τις μοντέρνες τάσεις και ειδικεύσεις, τις ευκαιρίες σου για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Απαραίτητο είναι να ενημερωθείς για την αναλογία των κατοίκων ανά οδοντίατρο όλων των Νομών της χώρας σου, αλλά και της Ευρώπης, ώστε να δεις τις δυνατότητες που έχεις να βρεις απασχόληση, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας οδοντίατρος, είτε ως γιατρός του ΕΣΥ, ΙΚΑ κ.λπ.
Οι συνθήκες άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος, τα καθήκοντά σου, οι απολαβές σου, οι προϋποθέσεις λειτουργίας οδοντιατρείου, η νομοθεσία, η ασφάλιση, η περίθαλψη, η συνταξιοδότηση, το κόστος του οδοντιατρείου, οι οργανώσεις (επαγγελματικές, συνδικαλιστικές κ.λπ), αλλά κυρίως οι προοπτικές της απασχόλησης ή ανεργίας στο μέλλον, οι εναλλακτικές λύσεις, η επαγγελματική εξέλιξη, πρέπει να σου είναι γνωστά, ώστε να αποφασίσεις κατάλληλα.

Αικατερίνη Παπαγκίκα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Φώσκολου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
141
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.288 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση