Μυστικό ταξίδι
zoom in

Αντέχετε μια περιπλάνηση "στον κυκεώνα του μυαλού, στους άπειρους λαβύρινθους της σκέψης"; Τολμάτε να αρχίσετε ταξίδι για "το άπιαστο, τ΄ ανέφικτο, τ΄ αφάνταστο και το καινούριο"; Για πόσο μπορείτε να περιπλανηθείτε με πίστη στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδέχεστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσετε "στο παρόν, στη λογική στο ΄πρέπει΄" δε θα πείτε ότι ήταν "όνειρο, παράκρουση, ή μέθη";

Σε έναν χρεωκοπημένο, άστεγο γέρο, τον Ιερεμία, εμφανίζεται ένα μυστηριώδες υπερκόσμιο ον. Αυτός, λοιπόν, βρίσκει την ευκαιρία να το ρωτήσει σχετικά με συμπαντικές και υπαρξιακές αλήθειες. Κατόπιν το παρακαλεί να τον ταξιδέψει στο μέλλον κι εκεί ερευνά την κοινωνία, τη σκέψη και τον πολιτισμό των ανθρώπων. Τελικά το ον αποφασίζει να διακόψει την έκσταση του γέρου Ιερεμία κι εκείνος επιστρέφει στο σήμερα και στην άθλια κατάστασή του με αγανάκτηση και δυσπιστία προς το προηγούμενο όραμα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν όλα αυτά τα θαυμαστά που είδε ήταν απλά ένα όνειρο μιας χειμωνιάτικης νύχτας ή μήπως ένα σεργιάνι σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό, μα ακόμα εντελώς ανεξερεύνητο και απρόσιτο.

Παύλος Κουτρουμπάς

Παύλος Κουτρουμπάς (Συγγραφέας)

Ο Παύλος Κουτρουμπάς γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά και έκανε Μεταπτυχιακό (MSc in Control Systems) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία. Εργάστηκε στο ΤΕΙ Πειραιά σαν εργαστηριακός συνεργάτης και στην Cosmote σαν Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός. Ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές όμως, θα επιλέξει τελικά την ανθρώπινη επικοινωνία. Για το λόγο αυτό, έδωσε εξετάσεις ΑΣΕΠ και μεταπήδησε στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπου διδάσκει Πληροφορική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.154 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

πολύ ενδιαφέρον και εντελώς προτότυπο. Μ πορεί να…

★ ★ ★ ★

πολύ ενδιαφέρον και εντελώς προτότυπο. Μ πορεί να το λάβει κανείς και σαν μια προσπάθεια εκλαικευμένης κοσμολογικής εξήγησης.Το έμμετρο μέρος του βιβλίο είναι μια αξιόλογη επιτυχία του συγγραφέα.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 20/12/2012)