Μυστικά τάγματα στην αρχαία Ελλάδα
zoom in

Αν και οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν πως ξέρουν τουλάχιστον τα βασικά για την περίοδο που ονομάζουμε `ελληνική αρχαιότητα`, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Ο ελλαδικός χώρος φιλοξένησε στην τεράστια ιστορία του πλευρές και όψεις οι οποίες όχι απλά μας διαφεύγουν, αλλά και καταγράφονται συχνά, όχι χωρίς λόγο, ως μυστηριακή ή φιλοσοφική (με την πλήρη έννοια του όρου) γνώση.
Στα πρόσωπα των θεών, των φιλόσοφων και των δραματουργών συναντάμε μονάχα την επιφάνεια μιας εκπληκτικής πνευματικής παράδοσης, τα χίλια πρόσωπα της οποίας δημιούργησαν σχολές και μυητικές παραδόσεις για τις οποίες ξέρουμε ακόμα και σήμερα ελάχιστα.
Μέσα από τη φιλοσοφική, εσωτερική γνώση και τα αρχαία μυστήρια, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός απέκτησε μια πνευματική δύναμη τέτοια που τον κάνει ακόμα και σήμερα διαχρονική πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ολοκλήρωσης.
Ποιες είναι όμως οι σχολές, οι τόποι και οι φιλοσοφίες που μας επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τόσο καθοριστικά; Από τον μυθικό Ορφέα μέχρι τον Πλάτωνα, και από τον Πυθαγόρα μέχρι τον Εμπεδοκλή και τον Πλωτίνο, η μυστική γνώση της Αρχαίας Ελλάδας σας καλεί, μέσα από την έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, να την προσεγγίσε!


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ελμάζης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Ελμάζης είναι πτυχιούχος Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και εκδότης-διευθυντής των περιοδικών "Άβατον", "Mystery" και του εκδοτικού οίκου "Αρχέτυπο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φίλιππος Αϊβάζης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

J. P. Craftson (Συγγραφέας)

Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του συγγραφέα Ιορδάνη Πουλκούρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ερατώ Τριανταφυλλίδη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικήτας Κοράλης (Συγγραφέας)

Ο Νικήτας Κοράλης έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ασχολείται σοβαρά με τη μελέτη των μεγάλων ιερών παραδόσεων των λαών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.22 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση