Μουσική παιδεία και δημοκρατία στην κλασική Αθήνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μουσική παιδεία και δημοκρατία στην κλασική Αθήνα

Αντωνία Ρουμπή

Ουρανία Ζαχαρτζή

Αθανασία Ζγιάλτου

11.94€ -11% 10.63€

Ως γνωστόν, η μουσική επηρεάζει τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, ενώ ο τρόπος εκτέλεσής της ακολουθεί και παράλληλα επηρεάζει τους νόμους του κράτους, καθώς και την εξέλιξη της κοινωνικής ζωής.
Στην έκθεση που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, `Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα`, αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο η διαμόρφωση και η εδραίωση της δημοκρατίας στην πόλη της Αθήνας επηρέασε τη μουσική εκπαίδευση των μελλοντικών Αθηναίων πολιτών.
Οι παραστάσεις, κυρίως των αττικών ερυθρόμορφων αγγείων, προβάλλουν με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία μέσα από την οποία εδραιώθηκε σταδιακά η μουσική και η εκπαίδευσή της ως στοιχείο της διαμόρφωσης του ήθους των Αθηναίων πολιτών, αλλά και των γυναικών της πόλης. Ο τρόπος διδασκαλίας της μουσικής και των μουσικών οργάνων, οι ποικίλοι μουσικοί αγώνες που διεξάγονταν στο πλαίσιο των μεγάλων θρησκευτικών εορτών, το αρχαίο δράμα αλλά και τα συμπόσια, αποτελούσαν ευκαιρίες έκφρασης μέσα από τη μουσική, την ποίηση και το χορό. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονταν οι κοινωνικοί δεσμοί και παράλληλα οι νέοι αποδείκνυαν ότι ήταν πραγματικοί μουσικοί άνδρες, συνδυάζοντας πνευματική και σωματική καλλιέργεια. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Αντωνία Ρουμπή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ουρανία Ζαχαρτζή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανασία Ζγιάλτου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σταθακόπουλος (Επιμέλεια)


Άννα Ενεπεκίδου (Επιμέλεια)


Πόπη Τζωρτζάτου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
21x24
Βάρος:
0.517 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση