Μνήμες του αγώνα μας
zoom in
20.59€ -11% 18.33€

Ο Χρήστος Χριστοδουλάκης, από το χωριό Δρακαίοι της Σάμου, ήταν 17 χρονών όταν, την άνοιξη του 1941 έφυγε για τη Μέση Ανατολή.
Πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν, κλείστηκε από τους Άγγλους στα "σύρματα", επέστρεψε για λίγο στη Σάμο και από το 1947 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως μικροπωλητής και πλασιέ βιβλίων.
Στη διάρκεια του εμφυλίου ανέπτυξε παράνομη πολιτική δραστηριότητα, την οποία συνέχισε, νόμιμα πλέον, μέσα απ` τις γραμμές της ΕΔΑ και, ξανά παράνομα, στη διάρκεια της δικτατορίας.
Αυτή την αγωνιστική διαδρομή του, αλλά και το κοινωνικό της περιβάλλον, κατέγραψε σ` αυτό το απομνημόνευμα, με αμεσότητα και ειλικρίνεια, με νεανικό ενθουσιασμό και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του.

Χρήστος Χριστοδουλάκης

Χρήστος Χριστοδουλάκης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Χριστοδουλάκης, αποτελεί χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της γενιάς που ανδρώθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1940. Της γενιάς της ΕΠΟΝ. Για περισσότερο από μισό αιώνα, από το 1940 μέχρι τις μέρες μας, είναι παρών στα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα μας. Από τη μάχη στο Ελ Αλαμέιν μέχρι την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η διαδρομή που περνάει, "δια πυρός και σιδήρου", από την Εθνική Αντίσταση, από την παράνομη δράση την περίοδο του εμφυλίου, από τους αγώνες για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία των μεταπολεμικών 10ετιών και από τον αντιδικτατορικό αγώνα. Αυτή τη διαδρομή, όπως την εξήγησε ο ίδιος, αλλά και οι σύντροφοί του σ΄ όλες τις φάσεις αυτού του αδιάλειπτου αγώνα, καταγράφει, με νεανικό ενθουσιασμό και συγκίνηση, στο απομνημόνευμά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Σάμος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
378
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.802 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση