Μνήμες που συγκλονίζουν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μνήμες που συγκλονίζουν

"Είναι γενναιότητα να θυμάσαι": Το χρονικό της μάχης των Μολάων (28/12/1943): Γεγονότα και αλήθειες

Δημήτριος Π. Ανδριτσάκης

19.91€ -10% 17.92€

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης ο συγγραφέας του ιστορικού έργου "Μνήμες που συγκλονίζουν" επιχειρεί την ιστόρηση της τρίχρονης και, εν πολλοίς, άγνωστης περιόδου της γερμανικής κατοχής στην πόλη των Μολάων, ιδιαίτερης πατρίδας του. Κατά την περίοδο αυτή η παρουσία των Γερμανών δημιούργησε τη γενεσιουργό αιτία όλων των συνακόλουθων δραματικών γεγονότων που έμελλε να βιώσει η πόλη και η κοινωνία των Μολάων, με αποκορύφωμα τη μετά την αποχώρησή τους μάχη των Μολάων.

Τα γεγονότα αυτά συνέθεσαν ένα εφιαλτικό και αποτρόπαιο σκηνικό, το οποίο με ειλικρίνεια προσπαθεί να περιγράψει ο συγγραφέας, με την όση ανθρωπίνως δυνατή αντικειμενικότητα.
Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή σε συμβάντα που άξιζε να τα αναζωπυρώσει στη μνήμη των επιζώντων εκείνης της εποχής και να τα αποκαλύψει στα μάτια των επιγόνων τους, πιστός στη ρήση πως είναι "Γενναιότητα να θυμάσαι".

Η σωστή δομή των κεφαλαίων, η χρονολογική αλληλουχία, η λιτή περιγραφή και, πάνω απ’ όλα, η ανεύρεση των πηγών που παρείχαν τα στοιχεία για να βρεθεί η αλήθεια των αμφισβητούμενων γεγονότων είναι όλα αυτά που προσδίδουν την ιδιαιτερότητα του ιστορικού αυτού συγγραφικού πονήματος.

Δημήτριος Π. Ανδριτσάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση