Μήπως ο Χριστός μπορεί;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μήπως ο Χριστός μπορεί;

Μεγαλώνοντας παιδιά σήμερα

Συλλογικό έργο

Anthony Bloom

Sophie Koulomzin

Η ανατροφή των παιδιών υπήρξε ανέκαθεν μία προβληματική, όσο και κοπιώδης ενασχόληση των γονέων. Η γονική στοργή, η βιολογική αντοχή τους, η αγάπη τους στους νέους ανθρώπους που έφεραν στον κόσμο, η επιμονή, η πίστη στο σκοπό, το καθαρό μυαλό, η αφοσίωση, η θυσία, μ` ένα λόγο η αποκλειστικότητα στο παιδαγωγικό τους έργο, απαιτούν και κάτι άλλο. Κάτι που η σύγχρονη κοινωνία, στη μεγάλη της πλειοψηφία, αρνείται ή αγνοεί να το ομολογήσει και να το εφαρμόσει.

Και να που μια ομάδα "Δυτικών", Γαλλόφωνων, στην πλειοψηφία τους, ορθοδόξων γονέων -όχι εκ γενετής ορθοδόξων- κι ενός Ελληνογάλλου ποιμένα τους, όπως και ενός πρώην πάστορα Αμερικανού και νυν ορθοδόξου ποιμένα και γονιού, (δες το βιβλίο "Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας" των εκδ. Ακρίτας), έρχεται ευθαρσώς και με βιωματική βεβαιότητα να μας το αποκαλύψει:

Μήπως, λοιπόν, ο Χριστός μπορεί να μας βοηθήσει στο μεγάλωμα των παιδιών μας;

Μα ναι! Δεν είναι άραγε αυτός που υποσχέθηκε στο ανθρώπινο γένος ότι πάσας τας ημέρας της ζωής μας θα βρίσκεται κοντά μας, πρόθυμος να μας συμπαρασταθεί σε κάθε προβληματισμό, σε κάθε δυσκολία μας;

Με αυτή την προϋπόθεση τα κείμενα του βιβλίου αυτού, ελπίζεται ότι θα βοηθήσουν πολλούς στις τολμηρές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουν για να πετύχουν στο ρόλο τους ως γονέων.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Anthony Bloom

Anthony Bloom (Συγγραφέας)

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος, κατά κόσμον Αντρέι Μπλουμ, γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1914 από οικογένεια διπλωματών και στρατιωτικών. Έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στην Περσία και κατόπιν (μετά τη ρωσική επανάσταση του 1917) στη Γαλλία. Σπούδασε ιατρική, ειδικεύτηκε στη χειρουργική και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ογκολογία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε στο γαλλικό στρατό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της γαλλικής αντίστασης, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως χειρουργός. Το 1943 εκάρη μοναχός. Το 1948 μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στην Αδελφότητα του Αγίου Σεργίου. Το 1956 διορίστηκε εφημέριος της ρωσικής ενορίας του Λονδίνου και το 1957 χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας Αρχιεπίσκοπος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ενώ το 1966 ο θρόνος του ανυψώθηκε σε Μητροπολιτικός. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sophie Koulomzin (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνιος Παναγάκης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνιος Παναγάκης εργάζεται ως δάσκαλος Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας των Θρησκευτικών Γ΄ και Δ΄ δημοτικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Catherine Aslanoff (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Francoise Buire - Buveau (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Guilquist (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κύριλλος Αργέντης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πολυξένη Τσαλίκη - Κιοσόγλου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
93
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.162 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση