Μιλώντας στα παιδιά μας για τη τρομοκρατία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μιλώντας στα παιδιά μας για τη τρομοκρατία

Tahar Ben Jelloun

8.80€ -24% 6.69€
Οι νέοι είναι τα κατεξοχήν θύµατα του φόβου που ενέσκηψε στην καρδιά της Ευρώπης µετά τις τελευταίες τροµοκρατικές επιθέσεις. Πώς µπορούµε να τους βοηθήσουµε να τον κατανικήσουν; Μιλώντας, βάζοντας λέξεις στα ίδια τα πράγµατα. Εξιστορώντας την ιστορία του όρου τροµοκρατία και των γεγονότων που περιγράφει, αρχίζοντας από τα πιο αιµατηρά επεισόδια της ανθρώπινης ιστορίας και φθάνοντας µέχρι την σηµερινή έκρηξη του ισλαµικούφονταµενταλισµού, στον οποίο αφιερώνεται και το µεγαλύτερο µέρος αυτού του διαλόγου. Ο διάσηµος Γαλλοµαροκινός συγγραφέας και ποιητής Tahar Ben Jelloun εξηγεί και εξηγείται συνοµιλώντας µε την κόρη του.
Tahar Ben Jelloun

Tahar Ben Jelloun (Συγγραφέας)

Ο Ταχάρ Μπεν Τζελούν κατάγεται από το Μαρόκο. Ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Παρίσι. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Στη Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής συγγραφέας από το Μαγκρέμπ. Κέρδισε το βραβείο Goncourt το 1987 για το έργο του "Η ιερή νύχτα". Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Αρούντ", κυκλοφόρησε το 1973.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Αγγελόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Πάνος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) και στο Παρίσι (Πανεπιστήμια Paris-XII, Paris-VIII και Ecole Normale Superieure de Saint-Cloud) όπου διαμένει από το 1998. Μεταφράζει κείμενα ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών από τα ελληνικά στα γαλλικά και αντίστροφα. Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία του και αποσπάσματα από κείμενα μεταφράσεών του, περιλαμβάνονται στο ιστολόγιο: http://pangelopoulos.wordpress.com. .

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.222 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση