Μιλώντας για... σχέσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μιλώντας για... σχέσεις

Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση και τις απαραίτητες δεξιότητες για τις ανθρώπινες σχέσεις

Alex Kelly

Το `Μιλώντας για σχέσεις` αποτελεί τον τρίτο τίτλο της επιτυχημένης σειράς `Μιλώντας για...` και καθρεπτίζει την σχετική βιβλιογραφία και έρευνα πάνω στην ανάπτυξη των σχέσεων των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι, μέσα από την ομαδική εργασία, να υπάρξει βελτίωση της αυτοεκτίμησης και των απαραίτητων δεξιοτήτων για τις ανθρώπινες σχέσεις στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη δημιουργία και διατήρηση φίλων.
Αυτό το εικονογραφημένο πρακτικό εγχειρίδιο:
- Είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει εκπαιδευτές ή θεραπευτές στη δουλειά τους για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και των απαραίτητων δεξιοτήτων για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο και με δομημένο τρόπο.
- Είχε αρχικά σχεδιαστεί για νεαρούς ενήλικες με νοητική καθυστέρηση. Παρόλ` αυτά χρησιμοποιείται επιτυχώς και με παιδιά με νοητική καθυστέρηση καθώς και με εκείνα που παρουσιάζουν δυσκολίες κοινωνικών δεξιοτήτων.
- Περιλαμβάνει μία αξιολόγηση που συμπληρώνεται από το προσωπικό που ασχολείται με τους συμμετέχοντες σε αυτές τις ομάδες. Η αξιολόγηση αυτή αφορά στις απαραίτητες δεξιότητες για τις ανθρώπινες σχέσεις του συμμετέχον. Περιλαμβάνει επίσης και τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξη κάποιου σε μία ομάδα ανάπτυξης σχέσεων, καθώς και αξιολόγηση της αυτοεκτίμησής του. Ανάμεσα στα παραπάνω περιλαμβάνει και μία αυτοσυμπληρούμενη αξιολόγηση που αφορά στις απαραίτητες δεξιότητες για τις ανθρώπινες σχέσεις.
- Το βιβλίο αποτελείται από εικονογραφημένες, ομαδικές δραστηριότητες που μπορούν να φωτοτυπηθούν, καθώς και από φύλλα εργασίας. Τα φύλλα εργασίας αφορούν στην εικόνα του εαυτού του ατόμου, στην ταυτότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό. Παράλληλα υπάρχουν και φύλλα εργασίας που αφορούν στους διαφορετικούς τύπους ανθρωπίνων σχέσεων, στα καλά στοιχεία των φίλων καθώς και σε κάποιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην βελτίωση και ανάπτυξη των ανθρωπίνων σχέσεων.
Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από την ίδια τη συγγραφέα. Αυτές οι ομαδικές δραστηριότητες είναι ιδανικές για λογοθεραπευτές, εκπαιδευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές ατόμων με ειδικές ανάγκες, θεραπευτές ομάδων και οποιοδήποτε ειδικό εργάζεται στον τομέα της ειδικής αγωγής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χριστίνα Λεπτίδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Χανιά
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σπιράλ
Σελίδες:
195
Διαστάσεις:
30x21
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση