Μια σκηνή για τον Διόνυσο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια σκηνή για τον Διόνυσο

Θεατρικός χώρος και αρχαίο δράμα

Συλλογικό έργο

Πλάτων Μαυρομούστακος

Βάσος Καραγιώργης

37.27€ -11% 33.17€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606878206

 • Κατηγορίες:

  Θέατρο

 • Έτος κυκλοφορίας

  2009

 • Εκδότης

  Καπόν

Περιεχόμενα: - Σπύρος Μερκούρης, "Το αρχαίο δράμα και η επιρροή του" - Filippo Amoroso, "Το αρχαίο δράμα στο σύγχρονο ιταλικό θέατρο" - Jos? Monleon, "Το αρχαίο δράμα στο σύγχρονο ισπανικό θέατρο" - Cleo Protochristova, "Η αττική τραγωδία στη Βουλγαρία: Συναντήσεις και ενοράσεις." - Βάσος Καραγιώργης, "Τα θέατρα της αρχαίας Κύπρου" - Αναστάσιος Πορτελάνος, "Η αρχιτεκτονική του αρχαίου θεάτρου" - Ιορδάνης Ε. Δημακόπουλος, "Κλασική αρχαιότητα και αναγεννησιακό θέατρο: Αρχιτεκτονική θεάτρων και σκηνογραφία στην αναγεννησιακή Ιταλία και την Κρήτη." - Κωνσταντίνος Μπολέτης, "Αναστήλωση και χρήση αρχαίων θεάτρων: Πού ο κίνδυνος;" - Μιχάλης Πιτένης, "Επιδράσεις των αρχαίων προτύπων στη θεατρική αρχιτεκτονική κατά τον 19ο και 20ό αιώνα" - Εμμανουήλ Γ. Τζεκάκης, "Θέατρα, ακοής αξία" - Πλάτων Μαυρομούστακος, "Αρχαίο ελληνικό δράμα στη νέα ελληνική σκηνή: Το ζήτημα του χώρου." - Θεόδωρος Σκαλτσάς, "Το ηθικό εγώ στην αρχαία ελληνική τραγωδία" - Richard Beacham, "Theatron: Η ιστορία των θεάτρων της Ευρώπης: Αρχιτεκτονικές και γραπτές πηγές στο ίντερνετ" - Λάζαρος Εφραίμογλου, "Το θέατρο της αρχαίας Μιλήτου"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πλάτων Μαυρομούστακος

Πλάτων Μαυρομούστακος (Συγγραφέας)

Ο Πλάτων Μαυρομούστακος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από το 1991 διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Έχει πραγματοποιήσει και έχει διευθύνει έρευνες πάνω σε διάφορα ζητήματα της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία και τη σκηνική πρακτική, στην πρόσληψη του ιταλικού μελοδράματος και στη μελέτη των παραστάσεων του αρχαίου δράματος κατά τους νεότερους χρόνους. Είναι επίσης διευθυντής των "Απάντων" του Μολιέρου. Περίπου εκατόν πενήντα άρθρα και δοκίμιά του με θεματολογία που αφορά το ελληνικό και το ευρωπαϊκό θέατρο έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και θεατρικά προγράμματα. Έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια διαφόρων εκδόσεων θεατρικού και θεατρολογικού περιεχομένου. Έχει επίσης συνεργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης με το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο, ως εισηγητής δραματολογίου με πολλά αθηναϊκά και δημοτικά περιφερειακά θέατρα, καθώς και με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Έχει διατελέσει μέλος γνωμοδοτικών επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού και διοικητικών συμβουλίων σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσος Καραγιώργης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιορδάνης Ε. Δημακόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Σκαλτσάς (Συγγραφέας)

Ο Δώρης Σκαλτσάς είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ασχολείται ιδιαίτερα με την αριστοτελική μεταφυσική, λογική και ηθική. Έχει δημοσιεύσει τη μονογραφία "Substances and Universals in Aristotle’s Metaphysics", Ithaca 1994, πολλά άρθρα για την αριστοτελική οντολογία και ηθική και έχει εκδώσει δύο συλλογικούς τόμους, "Unity, Identity, and Explanation in Aristotle’s Metaphysics", Oxford 1994, και "The Philosophy of Epictetus", Oxford 2007.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Τζεκάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μπολέτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ζ. Πιτένης

Μιχάλης Ζ. Πιτένης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Πιτένης γεννήθηκε το 1962 στην Κοζάνη και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Το 1995 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο της λογοτεχνίας με τη συλλογή διηγημάτων "Τα κουβάρια της σιωπής", εκδ. Κοντέος. Ακολούθησε και δεύτερη συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Μην ενοχλείτε τον Πρίγκιπα", εκδ. Ζήτρος, 1998, καθώς και το μυθιστόρημα "Τα υγρά ίχνη της μνήμης", εκδ. Μεταίχμιο, 2002. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Μερκούρης

Σπύρος Μερκούρης (Συγγραφέας)

O Σπύρος Μερκούρης (1930-2018) γεννήθηκε στην Αθήνα, μέλος γνωστής πολιτικής οικογένειας (εγγονός του Δημάρχου Αθηναίων Σπυρίδωνος Μερκούρη, 1856-1939, γιος του αξιωματικού, βουλευτή και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη, 1895-1967 και αδελφός της ηθοποιού και υπουργού πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, 1920-1994). Διετέλεσε μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ, μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας κατά τη δικτατορία και, στη συνέχεια, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα οργάνωσε περιοδεία της Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης (Μάρτιος-Απρίλιος 1968). Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981-1989), συντονιστής του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα, το 1985), και, στη συνέχεια, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες ή "Πόλεις Πολιτισμού" της Ευρώπης (ECoC). Συμμετείχε ο ίδιος στην παραγωγή ταινιών όπως "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και "Ποτέ την Κυριακή" (σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν). Επίσης, επιμελήθηκε τις τηλεοπτικές ταινίες"Οι ποιητές τραγουδούν την Ελλάδα", "Ταξιδεύοντας στον μύθο και στον χρόνο", "Η πολιτιστική κληρονομιά του Ωνάση", καθώς και σειρά ταινιών για το Βυζάντιο. Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, σε ηλικία 88 ετών, μετά από επιπλοκές της υγείας του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Filippo Amoroso (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Cleo Protochristova (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Πορτελάνος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard Beacham (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λάζαρος Δ. Εφραίμογλου (Συγγραφέας)

Ο Λάζαρος Δ. Εφραίμογλου (30 Ιανουαρίου 1932- 24 Απριλίου 2013) υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς που κατάγονταν από την Πισιδία της Μικράς Ασίας. Σπούδασε οικονομικά και κλωστοϋφαντουργικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, στη Μ. Βρετανία. Eξελέγη βουλευτής στην A΄ Aθηνών με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και επανεξελέγη στις εκλογές του 1990. Με τη λήξη της τελευταίας θητείας του στο Κοινοβούλιο ίδρυσε, σε συνεργασία με την οικογένειά του, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου διέθεσε την περιουσία του. Σκοπός του ιδρύματος είναι να διασωθούν και να παρουσιαστούν η ιστορία και ο πολιτισμός του Νέου Ελληνισμού. Ως επιχειρηματίας, συνίδρυσε την "Τράπεζα Εργασίας" το 1975. Υπήρξε επικεφαλής εμπορικών αποστολών σε πολλά μέρη του κόσμου. Διετέλεσε επίσης, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Kεντρικής Eνώσεως Eπιμελητηρίων Eλλάδος από το 1978 έως το 1988. Το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το 1999 τιμήθηκε με το Παράσημο Tαξιάρχου του Tάγματος του Φοίνικος και το 2001 με το Mετάλλιο Tιμής και Eυποιίας της Πόλεως των Aθηνών. Ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Αυστρίας και Αντεπιστέλλον μέλος της Ρουμανικής Ακαδημίας Επιστημών. Πέθανε στο νοσοκομείο, έπειτα από ανακοπή της καρδιάς, στις 24 Απριλίου 2013. Η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

David A. Hardy (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
215
Διαστάσεις:
30x22
Βάρος:
1.02 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση