Μια νύχτα στη χωματερή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια νύχτα στη χωματερή

Ένα παραμύθι για την ανακύκλωση

Κώστας Μάγος

8.77€ -11% 7.81€

`Να ανακυκλωθούν; Τι είναι πάλι αυτό, μήπως κανένας καινούριος χορός;` ξαναρώτησαν μ` ένα στόμα Βροχή και Άνεμος. `Πες μας γρήγορα τι είναι αυτό το α-να-κυ-κλω-θουν`.
`Ανακυκλωθούν θα πει να ξαναγεννηθούν` εξήγησε το Φεγγάρι, σκασμένο στα γέλια, γιατί η Βροχή και ο Άνεμος ήταν γνωστά πειραχτήρια, πάντα έτοιμοι για χορούς και πανηγύρια. . .Μια νύχτα στη χωματερή το Φεγγάρι, η Βροχή και ο Άνεμος μαζί με την παρέα τους αναλαμβάνουν να μάθουν στους ανθρώπους πως τα πεταμένα στα σκουπίδια χρήσιμα πράγματα, αν ανακυκλωθούν, μπορούν να ζήσουν μια δεύτερη ζωή, να ξαναγεννηθούν. Σ` αυτό το παραμύθι για την ανακύκλωση, πρωταγωνιστές είναι τα στοιχεία της φύσης που όπως συμβαίνει πάντα δίνουν τη λύση με τον πιο άμεσο, αποτελεσματικό και φαντασμαγορικό τρόπο. Δεν μένει παρά να μάθουμε την ιστορία τους και να ακολουθήσουμε το δρόμο τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστας Μάγος

Κώστας Μάγος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Γεωργιάδης (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Διαστάσεις:
34x19
Βάρος:
0.327 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση