Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το... φυσικό περιβάλλον
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το... φυσικό περιβάλλον

Η αφήγηση ως εργαλείο μάθησης στο περιβαλλοντική εκπαίδευση για μικρά παιδιά

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Βαρβάρα Πρεβεζάνου

9.46€ -23% 7.28€

Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν την αφήγηση ως εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών η αφήγηση αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο προφορικός λόγος αποτελεί ένα γνωστικό εργαλείο για το μικρό παιδί.
Στο βιβλίο αυτό προτείνεται ένα πλάνο σχεδιασμού αφηγηματικής διδασκαλίας σύμφωνα με μια τέτοια θεώρηση για την αφήγηση ιστοριών, και ειδικότερα τη θεωρία του Kieran Egan, και αναλύονται τα βήματα για το σχεδιασμό ενός διδακτικού αφηγηματικού πλαισίου. Συγχρόνως, παρουσιάζονται ιστορίες και δραστηριότητες για θέματα του Φυσικού Περιβάλλοντος που αποτελούν πλέον παγκοσμίως άμεσες προτεραιότητες της εκπαίδευσης για το περιβάλλον (όπως η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία), οι οποίες εφαρμόστηκαν σε νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο των Πρακτικών Ασκήσεων του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στην/στον εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να εντάξει την αφήγηση στην διδακτική πράξη και να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τη χρήση της ιστορίας, του κατεξοχήν νοητικού/μαθησιακού εργαλείου του μικρού παιδιού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Χατζηγεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους πάνω στη βιοκινητική και τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Leeds στη Βρετανία και το διδακτορικό του στην Παιδαγωγική με ειδίκευση στα αναλυτικά προγράμματα και τη Διδακτική από το Πανεπιστήμιο N. Iowa των Η.Π.Α. Εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη και αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και στην ανάπτυξη των εννοιών της φυσικής στα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαρβάρα Πρεβεζάνου

Βαρβάρα Πρεβεζάνου (Συγγραφέας)

Η Βαρβάρα Πρεβεζάνου σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας και στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά, Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές για το Παιδικό βιβλίο και το Παιδαγωγικό υλικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και με απόσπαση στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην προετοιμασία των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών στον τομέα των γλωσσικών δραστηριοτήτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
135
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.26 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση