Μια ανήσυχη βόλτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια ανήσυχη βόλτα

Φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη του 70

19.08€ -11% 16.98€

Η σειρά «Ματιές στην πόλη» είναι μια μεθοδική προσέγγιση τόσο στη φωτογραφική ιστορία της Θεσσαλονίκης, όσο και στην ιστορία της πόλης μέσα από τη φωτογραφία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ηρακλής Παπαϊωάννου

Ηρακλής Παπαϊωάννου (Επιμέλεια)

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου (Θεσσαλονίκη, 1962) σπούδασε φυσική στο Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακό στη φωτογραφία στο New York University και διδακτορικό στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Από το 1999 εργάζεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και από το 2016 είναι διευθυντής του. Το διάστημα 1993-2006 υπήρξε οργανωτικό στέλεχος του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας Photosynkyria. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων και δοκιμίων για τη φωτογραφία και έχει επιμεληθεί πολλές φωτογραφικές εκθέσεις και εκδόσεις. Έχει μεταφράσει έργα των Susan Sontag, Ian Jeffrey και Villem Flusser για τη φωτογραφία στα ελληνικά.

Chris Markham (Μεταφραστής)


Στέργιος Τσιούμας (Φωτογράφος)

Ο Στέργιος Τσιούμας γεννήθηκε το 1954 στο Zαΐρ. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές εκθέσεις στην Eλλάδα, την Eυρώπη, την Aμερική και την Iαπωνία. O Tσιούμας έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη φωτογραφία (η έκδοση "Tο Παλατάκι" της Eκδοτικής Oμάδας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει 28 φωτογραφίες του), κάτι που είναι φανερό και στο έργο της συλλογής του Mακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Tέχνης με τον τίτλο "John Kennedy". O Tσιούμας, εκτός από τα έργα του σε δύο διαστάσεις, θ΄ ασχοληθεί με επιτυχία και με τις κατασκευές και τα περιβάλλοντα στο χώρο, αφού ο χώρος, η σύνθεσή του και η συμβολική του, λόγω των σπουδών του, είναι έννοιες που τον απασχολούν και που κατέχει.

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
77
Διαστάσεις:
22x23
Βάρος:
0.492 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση