Μια αιρετική άποψη για το χάος στην καθημερινή μας ζωή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια αιρετική άποψη για το χάος στην καθημερινή μας ζωή

David F. Peat

John Briggs

16.23€ -11% 14.44€

Βασικό χαρακτηριστικό κάθε είδους ζωής είναι η αβεβαιότητα. Παρότι οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν αναγκασμένοι να συμβιώνουν με το Χάος, η επιστήμη μόλις πρόσφατα το αναγνώρισε ως μία από τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Σύμπαντος. Η θεωρία του Χάους, αφού χρησιμοποιήθηκε για την κατανόηση των φαινομένων που προκαλούν τις καταιγίδες, τους τυφώνες και τους χείμαρρους, σήμερα βρίσκει εφαρμογή στα πάντα - την ιατρική, τους πολέμους, τις κοινωνικές ισορροπίες και τις θεωρίες για το πώς δημιουργούνται και αλλάζουν οι οργανισμοί. Το χάος εξελίχθηκε από επιστημονική θεωρία σε πολιτισμική μεταφορά. Η σύγχρονη κοινωνία διακατέχεται από μανία για απόλυτο έλεγχο και πλήρη κατανόηση του κόσμου. Όμως τα χαοτικά, μη-γραμμικά συστήματα - όπως η φύση, η κοινωνία ή η προσωπική μας ζωή - βρίσκονται πέρα από κάθε πρόβλεψη, καθοδήγηση και έλεγχο. Το Χάος προτείνει, αντί να αντιδρούμε στην αβεβαιότητα της ζωής, να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Στο βιβλίο αυτό, οι John Briggs και F. David Peat δίνουν επτά μαθήματα για το πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το Χάος στην καθημερινή ζωή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιωάννα Μουζακίτη (Μεταφραστής)


David F. Peat (Συγγραφέας)

O F. David Peat έχει διδακτορικό στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και έχει εκδώσει δεκαεπτά βιβλία, πολλά από τα οποία αφορούν τη θεωρία του Χάους και την Πολυπλοκότητα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John Briggs (Συγγραφέας)

Ο John Briggs είναι καθηγητής Αγγλικων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Δυτικού Κονέκτικατ. Έχει διδακτορικό στην αισθητική και την ψυχολογία και έχει γράψει βιβλία για τη δημιουργικότητα, την ποίηση και το Χάος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση