Μεθοδολογίες λήψης οικονομοτεχνικών αποφάσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεθοδολογίες λήψης οικονομοτεχνικών αποφάσεων

Γεώργιος Δούνιας

Βασίλειος Μουστάκης

Οι μεθοδολογίες λήψης οικονομοτεχνικών αποφάσεων αφορούν στην πρόσληψη ή απόκτηση και την απομάκρυνση ή αντικατάσταση κεφαλαιουχικών αγαθών από το παραγωγικό (ή και το ευρύτερο) περιβάλλον μιας επιχείρησης ιδιωτικής ή δημόσιας. Οι βασικές έννοιες, η διαδικασία επίλυσης και οι τεχνικές που ακολουθούνται για τη λήψη οικονομοτεχνικών αποφάσεων έχουν τη βάση τους στη μαθηματική επιστήμη και είναι εφαρμόσιμες και σε άλλες, ανάλογες κατηγορίες οικονομικών αποφάσεων, όπως: χρηματοδότησης εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, κλπ. Το παρόν βιβλίο ασχολείται κατά βάση με την σύγκριση και αξιολόγηση εναλλακτικών, αμοιβαία αποκλειομένων λύσεων.
(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Γεώργιος Δούνιας

Γεώργιος Δούνιας (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Δούνιας είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (1989) και διδάκτορας του Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης του ίδιου τμήματος (1995). Από το 1999 είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χίος, 1999) όπου και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης. Είναι κύριος συγγραφέας ή συνεργάτης σε δεκάδες ερευνητικές εργασίες διεθνών εκδόσεων (βιβλίων), διεθνών συνεδρίων ή άρθρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής ή τεχνικός υπεύθυνος σε περίπου 15 ελληνικά και διεθνή χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα μεταξύ 1991-2001. Έχει διατελέσει αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ 1997-2001 για λογαριασμό της Δ/νσης της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ειδικός σε θέματα Νέων Πληροφορικών Τεχνολογιών σε προβλήματα Οργάνωσης και Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει ενεργά στην συν-διοργάνωση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στον Ελλαδικό χώρο, και έχει διατελέσει Πρόεδρος σε ένα από αυτά. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων. Τέλος, από τον Μάρτιο του 2002 έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Εφαρμογών Νοημόνων Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων στην Υγεία και την Ιατρική Φροντίδα (Human Medical & Healthcare Committee) για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EUNITE (European Network of Excellence on Intelligent Technologies for Smart Adaptive Systems).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Μουστάκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Μουστάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός (παν/μιο Πάτρας, 1978) και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science και Doctor of Science στην Μηχανική της Διοίκησης (Engineering Management) από το Παν/μιο Geogre Washington των Η.Π.Α. Έχει επίσης διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης του Παν/μίου George Washington. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει επί διετία Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και μέλος της Επιτροπής Ερευνών του ιδίου ιδρύματος επί σειρά ετών. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος σε θέματα διοίκησης, οικονομικής ανάλυσης, πληροφοριακών συστημάτων και οργανωσιακού επανασχεδιασμού σε πολλούς οργανισμούς και εταιρείες στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Η.Π.Α.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Χίος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
329
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.68 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση