Μελέτες συστημάτων κεντρικής θέρμανσης
zoom in

Οι εγκαταστάσεις θέρμανσης είναι ένα ιδιαίτερης σημασίας τμήμα της Μηχανολογίας και ένα από τα θεμελιώδη μαθήματα που διδάσκεται ο μαθητής, ο σπουδαστής και ο φοιτητής του κλάδου αυτού στη Δευτεροβάθμια, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδιαίτερη βαρύτητα κατέχει και η σύνταξη μελετών για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές Επαγγελματικών Σχολών ή Σχολών Μαθητείας, στους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ, και των Τ.Ε.Ι., στους φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. με ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο τεχνικό, μηχανικό και εκπαιδευτικό.
Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο και απόλυτα κατατοπιστικό οδηγό, που διακρίνεται για τη μεθοδικότητα και την άρτια δομή του. Μάλιστα, το γεγονός πως οι συγγραφείς του συνδυάζουν την ιδιότητα του Μηχανολόγου με αυτή του πεπειραμένου εκπαιδευτικού, συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Το βιβλίο καλύπτει τα εξής θέματα:
- Συστήματα θέρμανσης (μονοσωλήνιο, δισωλήνιο, ενδοδαπέδιο)
- Θερμικές απώλειες
- Σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα
- Λεβητοστάσια, λέβητες
- Καυστήρες
- Δεξαμενές καυσίμων
- Κυκλοφορητές
- Δοχεία διαστολής, Συστήματα ασφαλούς λειτουργίας
- Καπνοδόχος
- Μελέτη θέρμανσης,Υπολογισμοί.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Α. Ζωγόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην "Παιδαγωγική Τεχνολογία" και στην "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας". Έχει εξειδίκευση στην πληροφορική, ενώ είναι και υπ. Διδάκτορας του ΕΜΠ. Από το 1992 εργάζεται ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας αρκετών ακόμη βιβλίων μεταξύ των οποίων και τα "Ο κόσμος της πληροφορικής", "Μηχανολογικό σχέδιο-Ασκήσεις και εφαρμογές" και "Νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Χ. Φέτσης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Χρ. Φέτσης είναι Πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Εκπαιδευτικών Μηχανικών (ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ) με ειδικότητα Μηχανολόγου. Από το 1996 εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.). Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Εγκαταστάσεις Θέρμανσης", Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ματ. Ευαγγελίου (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Μ. Ευαγγελίου είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ) με ειδικότητα Μηχανολόγου. Από το 2000 εργάζεται ως Εκπαιδευτικός σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) καθώς και ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στην ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και στα ΑΤΕΙ Χαλκίδας. Από το 2002 ειδικεύεται σε θέματα Ακουστικής και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ακουστικής σε έργα απαιτήσεων με θέμα την Ακουστική και την Ηχομόνωση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
245
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.48 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση