Μελ Γκίμπσον
zoom in
9.95€ -11% 8.86€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789607165442

 • Κατηγορίες:

  Θέατρο

 • Έτος κυκλοφορίας

  1993

 • Εκδότης

  Οδός Πανός

Ο Όρσον Ουέλλες έχει πει, ότι υπάρχουν άνθρωποι που η κινηματογραφική μηχανή τους ερωτεύεται. Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά αμφιβολία ότι ο Μελ Γκίμπσον είναι ένας απ` αυτούς τους ανθρώπους, όπου η κάμερα παίζοντας τον ρόλο ενός καθρέφτη, ερωτεύεται το είδωλο που αντανακλάται στην λεία του επιφάνεια. "Ο Μελ αναδεικνύεται με κάθε φωτισμό" επιβεβαιώνει και ο Ντην Σέμλερ, φωτογράφος στο φιλμ "Mad Max 2", επιβεβαιώνοντας με την δική του τεχνική γλώσσα ό,τι πιο καλλιτεχνικά έχει ορίσει ο Όρσον Ουέλλες, μιλώντας για τον έρωτα της κινηματογραφικής μηχανής.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του, εξαρτάται απ` το "κοίταγμα" της μηχανής πάνω στο πρόσωπό του, μια και τα άλλα φυσικά του χαρακτηριστικά, ύψος, παράστημα, βάδισμα, δεν είναι ούτε μοναδικά και ούτε άλλωστε τα καλύτερα που διαθέτει η αστραφτερή βιομηχανία του θεάματος. Τα ανοιχτά βιολετιά του μάτια, που στα χέρια σκηνοθετών και φωτογράφων, έκαναν τον Μελ Γγκίμπσον να φτάσει στην πρώτη σειρά των αστεριών, που άλλα τρεμολάμπουν κι άλλα σβήνουν σε μια εκρηκτική αποθέωση στο κινηματογραφικό στερέωμα της εποχής μας.

Περιέχονται τα κείμενα:
- Νηλ Σίνγυαρντ, "Μελ Γκίμπσον ένα κοίτασμα από σπάνιες ανδρικές ιδιότητες"
- "Ένας Άμλετ... πρωτόγονος"
- Φιλμογραφία του Μελ Γκίμπσον

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χάρης Μεγαλυνός

Χάρης Μεγαλυνός (Μεταφραστής)

Ο Χάρης Μεγαλυνός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Χαράλαμπου Κάτση, γεν. 1951) εκ Πύργου Ηλείας ορμώμενος, μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ποτέ δεν ήσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου προς βιοπορισμόν. Άρχισε να γράφει σε μικρή ηλικία επηρεασθείς από την αρχαία ελληνική ιστορία, τον Ιούλιο Βερν και τη "Διάπλαση των Παίδων". Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Κατ΄ όναρ", 1971 (δημοσιεύθηκε στην "Αντιανθολογία" του Δημήτρη Ιατρόπουλου), "Στο δρόμο της χώρας", 1980, "Το μήλον της έριδος", 1983, "Κοσμικόν πάθος", 1992 και "Καλοκαίρια και ενιαυτοί", 2002. Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Οδός Πανός".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
76
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.183 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση