Μεγάλες αλήθειες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεγάλες αλήθειες

Εμπνεύσεις για διαλογισμό - στοχασμό

Δημήτριος Β. Τσαπάρας

15.21€ -11% 13.54€

Οι "Μεγάλες Αλήθειες" είναι ένα απόσταγμα συμπυκνωμένης γνώσης, σοφίας και βιωμάτων πολύχρονου "διαλογισμού-στοχασμού" πάνω σε θέματα εσωτερικής φιλοσοφίας που αποτυπώνονται σε χειρόγραφες σημειώσεις.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν ουσιαστικές απαντήσεις σε ανεξήγητα και αναπάντεχα ερωτήματα. Ποίος είναι ο σκοπός που ήρθαμε σε τούτο τον κόσμο; Ποίοι είναι οι νόμοι που διέπουν το Σύμπαν-Αντισύμπαν-Υπερσύμπαν; Τι είναι η ύλη και αντιύλη; Ποία είναι η διαδρομή της ψυχής μετά το θάνατο; Τι σημαίνει ορατά και αόρατα; Γιατί δε βλέπουμε το Δημιουργό; Πώς μπορούμε να νικήσουμε το φόβο, τον πόνο, τη θλίψη και τη δυστυχία; Πώς μπορούμε να επιφέρουμε τη γαλήνη, την αρμονία, την ευεξία και την υγεία στο φυσικό μας σώμα;…

Μονάδα: Είναι η αρχή των πάντων και βρίσκεται μέσα σε κάθε αριθμό. Η Μονάδα δεν είναι έργο κανενός, παρά μόνο του εαυτού της. Γιατί μόνο εκείνη ξέρει να γεννά τους άπειρους άλλους αριθμούς και ποτέ κανένας δε μπορεί να μειώσει τη δύναμή της. Όλοι οι άλλοι αριθμοί είναι ατελείς, αυξάνονται και αφαιρούνται, πολλαπλασιάζονται και διαιρούνται χάριν της μονάδος. Η μονάδα εκφράζει και διατυπώνει τον ίδιο το Θεό.

Τι είναι Διαλογισμός-Στοχασμός του Σωκράτη; Είναι η μέθοδος με την οποία ο νους μαθαίνει να συγκεντρώνεται και να σταθεροποιείται σε ένα μόνο στόχο. Όταν επικεντρώνεσαι σε ένα στόχο, αυτός σου ανταποκρίνεται, σου αποκαλύπτεται και ταυτίζεται μαζί σου.

Υπερσυνείδηση: Όταν το Αιώνιο Πνεύμα αντιφεγγίζετε κάποια στιγμή στο πρόσκαιρο, ο νους του ανθρώπου περνάει σε ένα υψηλότερο πεδίο, το υπερ-συνειδητό. Όταν συγκεντρωθεί τέλεια και φθάσει στην υπερσυγκέντρωση (Σαμάντι), ξεπερνάει τα όρια της λογικής και συλλαμβάνει γεγονότα που κανένα ένστικτο ή λογική δε μπορεί ποτέ να συλλάβει.

Σκέψη: Η σκέψη του ανθρώπου έχει μέσα της μία δύναμη αυτοδημιουργική, αρκεί να είναι επαναλαμβανόμενη. Ό, τι σκεπτόμαστε σταθερά, με πίστη και επιμονή, αυτό γινόμαστε στο μέλλον χωρίς αμφιβολία.

Δημήτριος Β. Τσαπάρας

Δημήτριος Β. Τσαπάρας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτριος Β. Τσαπάρας γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1937 στον Καλλίδρομο Φθιώτιδος. Υπήρξε για πολλά χρόνια ερευνητής διαφόρων φιλοσοφικών συστημάτων και μελέτησε όγκους βιβλίων, μέχρις ότου γνώρισε το Δάσκαλο του Νικόλαο Α. Μαργιωρή. Από το 1978 ασχολείται πλέον με αμέριστο ενδιαφέρον και προσήλωση στην εσωτερική πνευματική διδασκαλία. Αμέσως έγινε μαθητής του μεγάλου αυτού Δασκάλου και παρέμεινε κοντά του για 15 ολόκληρα χρόνια. Διδάχτηκε τη Μυστική Διδασκαλία, τον έλεγχο των Δονήσεων, το Σωκρατικό Διαλογισμό-Στοχασμό, την Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία, τη Ράτζα (Βασιλική) Γιόγκα, τη Μπάκτι Γιόγκα, την Κάρμα Γιόγκα, τη Γκνάνι Γιόγκα, την Κρίγια Γιόγκα, την αρχαία θεραπευτική μέθοδο χειροπλαστική, την Ιαπωνική μέθοδο Σιάτσου, τη Ρεφλεξολογία κ.τ.λ. Στις 26 Οκτωβρίου 1985 χρίζεται Δάσκαλος από το Δάσκαλό του Ν. Μαργιωρή. Αμέσως ιδρύει την πρώτη Πνευματική σχολή, το Ομακοείο Λαμίας. Παράλληλα έκανε εκπομπές σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επί 3 χρόνια. Το 1999 ιδρύει στην Αθήνα τη δεύτερη σχολή του, το Πυθαγόρειο Ομακοείο (Ερμού 58-60), το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα, ενώ το 2004 ανοίγει το τρίτο Πνευματικό του κέντρο , το "Άσραμ" ορμητήριο Πνευματικής Ανύψωσης, που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες στον Αγ. Σεραφείμ, Φθιώτιδος (κοντά στα Καμμένα Βούρλα) με πρόγραμμα σεμιναρίων που συνδυάζουν τη φύση, τη γνώση, την ενότητα και την εσωτερική γαλήνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.555 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση