Μαύρος άγγελος
zoom in
14.84€ -31% 10.24€

`...Ένας άνδρας με γενειάδα άνοιξε την πόρτα της καλύβας. Χαμογελούσε ευχαριστημένα. Πιο πολύ κι από το μαστίγιο που διέκριναν στο χέρι του, αυτό το χαμόγελο τρομοκράτησε τις αιχμάλωτες γυναίκες. «Ένα φάντασμα», σκέφτηκε η Γιοντίθ, «ένα απ` αυτά τα όντα που ξεπετάγονται από το μνήμα τους για ν` αρπάξουν τους ζωντανούς και να τους σύρουν στο βασίλειο των νεκρών».
«I buy them all», πρόφερε το λεπτό στόμα. Παρόλο που δεν τα καταλάβαινε, αυτά τα λόγια εντυπώθηκαν στη μνήμη της Γιοντίθ. Ήταν ένα πεπρωμένο που έπεσε πάνω τους, έπρεπε να το θυμάται, για να μπορέσει να το ξεγελάσει αργότερα.`

Στις αρχές του 19ου αιώνα γεννιέται στη Βιρτζίνια, από οικογένεια σκλάβων, ο Νατ Τάρνερ. Κόντρα στους νόμους που απαγορεύουν την εκπαίδευση των μαύρων, ο μικρός Νατ μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει. Το αφεντικό του υπόσχεται να τον ελευθερώσει και η μητέρα του, που έχει δει σε όραμα ότι ο γιος της θα γίνει προφήτης και απελευθερωτής του λαού του, του εμφυσά αυτή τη φιλοδοξία. Όμως η ζωή θα πάρει άλλο δρόμο. Ο Τάρνερ δεν θα γίνει ιερέας, θα παραμείνει σκλάβος, κι αυτή η αβάσταχτη αδικία θα βρει την απάντησή της σε μια αιματηρή εξέγερση. Αψηφώντας την κρίση της ιστορίας, που είδε στο πρόσωπο του Νατ Τάρνερ έναν απλό δολοφόνο, η Κατρίν Ερμαρί - Βιέιγ ζωντανεύει μπροστά μας τη μυστηριακή προσωπικότητα ενός βασανισμένου και αδάμαστου άντρα, ικανού να χαρίσει στους συντρόφους του τα αγαθά της ελευθερίας και να θυσιάσει τη ζωή του γι` αυτά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σπυράκου, Άννυ (Υπεύθυνος Σειράς)


Hermary - Vieille, Catherine (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλιακοπούλου, Κωνσταντίνα (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2000
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
357
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.539 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση