Μαθητεία σε σύγχρονους άγιους γέροντες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθητεία σε σύγχρονους άγιους γέροντες

Γεώργιος Δορμπαράκης

Τα κείμενα που ακολουθούν αναφέρονται σε βασικά θέματα της πίστεως και της ζωής μας. Την πρόκληση για το κάθε επιμέρους κείμενο έδωσε κάποιο περιστατικό ή κάποιο λόγιο από συγχρόνους αγίους Γέροντες, ιδίως το Γέροντα Παΐσιο.
Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι στους μεγάλους Γέροντες της εποχής μας συμπυκνώνεται και αποτυπώνεται το ήθος της Εκκλησίας μας. Κατά συνέπεια η προσπάθεια σχολιασμού των λόγων τους και των περιστατικών της ζωής τους μας οδηγεί στις πηγές της Παραδόσεώς μας, την οποία αυτοί πλούσια εβίωσαν.
Σε τρεις ενότητες διαρθρώνεται η ύλη του βιβλίου. Στην πρώτη ενότητα περιλάβαμε εκείνα τα κείμενα που αναφέρονται στο μεγάλο θέμα της πίστεως και όσα σχετίζονται με αυτήν. Στη δεύτερη περιλάβαμε όσα έχουν χαρακτήρα περισσότερο κοινωνικό, ενώ στην τρίτη εντάξαμε διάφορα αφιερώματα, εξαφορμής επίκαιρης εορτής της Εκκλησίας μας.
Πιστεύουμε ότι δεν εξαντλήσαμε την προσφορά της ορθόδοξης πίστεώς μας με τα κείμενα που ακολουθούν. Κάθε άλλο μάλιστα! Υπάρχουν πάρα πολλές άλλες διαστάσεις της πίστεως αυτής, που ο καθένας μπορεί να τις γνωρίσει, στο βαθμό που θα μελετήσει τα εκκλησιαστικά μας κείμενα, διάφορα πνευματικά βιβλία, πάνω από όλα όμως όταν εντάξει τη ζωή του καθ` ολοκληρίαν στη ζωή της Εκκλησίας μας. Τότε, πιο πολύ εμπειρικά, θα μάθει τα του Θεού.
Ας είναι όμως το παρόν βιβλίο μια μικρή και ταπεινή αφορμή να οδηγηθούμε στον πανευφρόσυνο κήπο της Πατερικής μας παραδόσεως κι ας εύχεται εκείνος που έστω και λίγο ωφεληθεί από αυτό, και για τους κοπιάσαντας στη συγγραφή και την έκδοση!


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γεώργιος Δορμπαράκης

Γεώργιος Δορμπαράκης (Συγγραφέας)

Ο π. Γεώργιος Δορμπαράκης γεννήθηκε (1954) και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία (1972-1976) και ελληνική φιλολογία (1976-1980) στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή αντιστοίχως του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Πατρολογία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (1991-1993). Πλέον των τριάντα ετών (1979-2010) δίδαξε ως καθηγητής θεολόγος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ τον Μάρτιο του 1986 χειροτονήθηκε κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Από τότε μέχρι σήμερα ανήκει οργανικά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, θεολογικού και πνευματικού περιεχομένου, και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Είναι έγγαμος ιερέας, έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Κατερίνη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
197
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.304 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση