Μαθηματικά Γ΄ λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθηματικά Γ΄ λυκείου

Θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης

Γιώργος Μ. Μιχαηλίδης

20.90€ -10% 18.81€

[...] Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ Λυκείου θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Περιλαμβάνει τη θεωρία των διανυσμάτων καθώς και την αναλυτική γεωμετρία του επιπέδου, δηλαδή την ευθεία και τις κωνικές τομές.

Η κατανόηση των εννοιών προσεγγίζεται με αρκετά παραδείγματα και σχόλια που κατευθύνουν τον μαθητή στο να αντιμετωπίζει κλασικές ασκήσεις αρχικά και στη συνέχεια, συνδυάζοντας τις γνώσεις του, να αυτενεργεί λύνοντας πιο σύνθετα θέματα.

Στο βιβλίο αναλύονται και θέματα που αφορούν σε ελάχιστα και μέγιστα, όπως η ελάχιστη απόσταση σημείου ευθείας από την αρχή, ελάχιστη και μέγιστη απόσταση των σημείων δύο κύκλων, αφού σύντομα οι μαθητές θα διαπιστώσουν ότι τέτοια θέματα εμφανίζονται συχνά στο κεφάλαιο των μιγαδικών και αντιμετωπίζονται με μεθόδους αναλυτικής γεωμετρίας.

Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζονται θέματα κατάλληλα για προαγωγικές εξετάσεις αλλά και πρωτότυπα θέματα αυξημένου μαθηματικού ενδιαφέροντος για τους μαθητές που θέλουν να καλλιεργήσουν τις μαθηματικές τους δεξιότητες.

Εύχομαι μέσα από το βιβλίο αυτό να μου δοθεί ξανά η δυνατότητα να επικοινωνήσω με μαθητές και συναδέλφους. Η γνώμη και η εποικοδομητική κριτική και των δύο συμβάλλει τα μέγιστα στην κάθε συγγραφική μου προσπάθεια.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Γιώργος Μ. Μιχαηλίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
479
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.809 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση