Μάθε μου τα μαθηματικά ευχάριστα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μάθε μου τα μαθηματικά ευχάριστα

Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα

Η σύγχρονη διδακτική απαιτεί εναλλακτικούς τρόπους μάθησης.
Ο έξυπνος γονιός ή δάσκαλος γνωρίζει ότι το παιδί και το παιχνίδι είναι έννοιες ταυτόσημες, άρα στόχος του πρέπει να είναι οι παιγνιώδεις τρόποι μάθησης με τρόπο πρωτότυπο και χαρούμενο, παρεμβαίνοντας την κατάλληλη στιγμή!
Το βιβλίο αυτό υλοποιεί τις παραπάνω θέσεις, μετατρέποντας τα Μαθηματικά από μάθημα ταλαιπωρίας σε μάθημα διασκέδασης!
Τα παιδιά μαθαίνουν να υπολογίζουν "παίζοντας" με την ίδια την καθημερινή πραγματικότητα και μαθαίνουν να προσεγγίζουν τις μαθηματικές έννοιες μέσα από πολλαπλούς ευχάριστους τρόπους, από τη νηπιακή -την πιο σημαντική για τη μάθηση- ηλικία! Για το σκοπό αυτό στο βιβλίο περιλαμβάνονται δύο εφαρμογές που εντάσσονται στο Θεατρικό Παιχνίδι, μια διδακτική δραστηριότητα που μπορεί να ενσωματωθεί είτε στις καθαυτό διδακτικές ώρες είτε στις ώρες του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης. [...]

Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα (Συγγραφέας)

Η Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στην Αθήνα στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία, στο Βέλγιο, Διερμηνεία Κωφών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Της Μονς και Γαλλική Γλώσσα και Κουλτούρα στην Αlliance francaise. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο NTID ( National Technikal Institute for the Deaf (Ρότσεστερ Ν. Υόρκης), στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έχει επιμορφωθεί στο Gallaudet College της Ουάσινγκτον και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Λευκωσίας Κύπρου. Εργάστηκε στην Αθήνα, στη Μονς και στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ως δασκάλα Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ως καθηγήτρια Γαλλικής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αττική και στον Πειραιά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά. Συμμετέχει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκει σε Σχολές Γονέων ή μελλόντων γονέων για προετοιμασίας της γονεϊκότητας αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στόχος των βιβλίων της είναι η μάθηση μέσα από πρακτικές, πρωτότυπες και ευχάριστες μεθόδους, γιατί μόνον έτσι το παιδί θα οδηγηθεί στη φιλαναγνωσία, άρα και στη διαβίου παιδεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
218
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.486 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση