Μαθαίνοντας ποδήλατο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθαίνοντας ποδήλατο

Ιστορίες μιας ρευστής εποχής

Συλλογικό έργο

Μάνος Μπονάνος

Αλεξάνδρα Μαραγκοπούλου

9.85€ -26% 7.29€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600443769

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2013

 • Εκδότης

  Κέδρος

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το απόσταγμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου `δημιουργικής γραφής`.
Εμψυχώνω εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης, δημιουργικής γραφής, ανάγνωσης και κριτικής εδώ και περίπου δέκα χρόνια, πιστεύοντας βαθιά ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες δημιουργούν παθιασμένους και επαρκέστερους αναγνώστες. Μεταξύ αυτών, ορισμένοι γίνονται και συγγραφείς. Ήδη, από τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συλλογή, πολλοί έχουν δημοσιεύσει δουλειά τους σε περιοδικά, έντυπα ή ηλεκτρονικά, ενώ κάποιοι έχουν ήδη στα χέρια τους το πρώτο τους βιβλίο.
Η πλειονότητα των διηγημάτων αυτού του τόμου γράφτηκαν σε συνθήκες `εργαστηρίου`, δηλαδή ήταν προϊόν μιας άσκησης με συγκεκριμένα αιτούμενα. Διαβάζοντάς τα, εκ των υστέρων, διαπιστώνω -όχι δίχως κάποια έκπληξη- ότι η συνθήκη που τα πυροδότησε έχει πλέον σβηστεί από το σώμα τους· ήταν μόνο η αφορμή.
Το βιβλίο αυτό είναι λοιπόν για εμάς μια μικρή γιορτή, ένας σταθμός σε μια κοινή διαδρομή. Μου αρέσει να φαντάζομαι αυτή τη διαδρομή σαν μια ατελείωτη ποδηλατάδα. Μαθαίνοντας να ισορροπούμε στον κόσμο με τις λέξεις, με λίγο κόπο, χωρίς όμως να αφήνουμε το πετάλι, η γραφή μπορεί να μας πάει σχεδόν παντού.
Όσο για εσάς, τους απροκατάληπτους αναγνώστες, εύχομαι να βρείτε στις δεκαεννέα αυτές ιστορίες ερεθίσματα και αισθήματα που θα κινητοποιήσουν τη λογική και τη φαντασία σας, που θα φέρουν κοντά σας κάτι από την ατμόσφαιρα της ρευστής, αβέβαιης όσο και γοητευτικής εποχής μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Μπονάνος (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Μπονάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οτιδήποτε κέντρισε το ενδιαφέρον του στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Εργάζεται ως μεταφραστής και επιμελητής λογοτεχνικών κειμένων, ενώ ενίοτε καταφέρνει να συγγράψει κάποιο δικό του. Το διήγημά του "Ακάλυπτος" δημοσιεύτηκε από την "Κοινωνία των (δε)κάτων".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Μαραγκοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρια Διαμάντη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου (Συγγραφέας)

Η Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Γνωρίζει επίσης ιταλικά και ισπανικά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μετάφρασης και δημιουργικής γραφής στις εκδόσεις Μεταίχμιο και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Γράφει από το 2007 και από το 2010 είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (Α.Λ.Ε.Φ.) και του διαδικτυακού φόρουμ για το φανταστικό www.sff.gr. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί το περιοδικό της Α.Λ.Ε.Φ. "Φανταστικά Χρονικά" και ένα διήγημά της πήρε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό διηγήματος του φεστιβάλ ΦantastiCon 2015. Διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο www.sff.gr, στο ergastiri-grafis.blogspot.com, στο www.stellasliterarybistro.com και έχουν συμπεριληφθεί στις ανθολογίες: - "Μορφές Α" (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας, 2006) - "10 Ιστορίες του φανταστικού" (Αρχέτυπο, 2009) - "Literary Bistro 2009-2010" (Stella Samiotou Fitzsimons, 2010) - "ΕΦΦάνταστες Ιστορίες" (Α.Λ.Ε.Φ., 2013) - "Μαθαίνοντας ποδήλατο" (Κέδρος, 2013) Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθηνά Μπαλή (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Μπαλή γεννήθηκε στην Κέρκυρα το Φεβρουάριο του 1974. Από το 1993 έως σήμερα, τον Ιανουάριο του 2013, που γράφονται αυτές οι πενήντα λέξεις, ζει στην Αθήνα, έχοντας λείψει δύο χρόνια για μεταπτυχιακά στην Αγγλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Ν. Γαλάνη

Ελένη Ν. Γαλάνη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Βαρκελώνη. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές εξειδικεύτηκε στη μουσειολογία. Έχει εργαστεί σε μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 ζει στην Φρανκφούρτη. Το "Παρκούρ" είναι το πρώτο βιβλίο ποίησης που εκδίδει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μέμη Κατσώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παυλίνα Μάρβιν

Παυλίνα Μάρβιν (Συγγραφέας)

Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε Ιστορία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Καρκανεβάτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καλιόρη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λήδα Μιχαλοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βίκυ Γκόγκου (Συγγραφέας)

Η Βίκυ Γκόγκου είναι δικηγόρος, παντρεμένη, με δυο παιδιά στην εφηβεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαργαρίτα Καλαϊτζάκη (Συγγραφέας)

Η Μαργαρίτα Καλαϊτζάκη γεννήθηκε το 1978 στη Λαμία Φθιώτιδας. Έχει εργαστεί έξι χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Σήμερα ζει στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άλκηστη Μαυράκη (Συγγραφέας)

Η Άλκηστη Μαυράκη γεννήθηκε το 1979 στη Νεάπολη Εξαρχείων. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και στη Γερμανία και εργάζεται για το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κατσουλάρης

Κώστας Κατσουλάρης (Ανθολόγος)

Ο Κώστας Κατσουλάρης γεννήθηκε στην Άρτα το 1968. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, κινηματογράφο στο Παρίσι και λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία πεζογραφίας κι έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε συλλογικές εκδόσεις. Διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στη γερμανική ανθολογία "Αθήνα, μια λογοτεχνική πρόσκληση", η νουβέλα του "Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου" έχει μεταφραστεί στα τουρκικά, ενώ η νουβέλα του "Νεκρός σκύλος τα μεσάνυχτα" έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα εβραϊκά. Το θεατρικό του έργο "Όταν ο λύκος είναι εδώ" ανέβηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε φεστιβάλ στην Τουρκία. Η συλλογή διηγημάτων του "Νυχτερινό ρεύμα" (2015), τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού "Αναγνώστης" καθώς και με το βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών. Τελευταίο βιβλίο του το μυθιστόρημα "Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά" (Μεταίχμιο, 2018). Έχει συνεργαστεί, ως βιβλιοκριτικός, με τις εφημερίδες "Το Βήμα"/"Βιβλία" και "Ελεύθερος Τύπος" (ως υπεύθυνος του ενθέτου 1455), καθώς και με το περιοδικό "Διαβάζω". Τον Ιούνιο του 2009 ίδρυσε τη μηνιαία εφημερίδα-free press για το βιβλίο, "Book Press", η έκδοση της οποίας συνεχίζεται από το φθινόπωρο του 2010 στο διαδίκτυο [www.bookpress.gr]. Μεταξύ 2010-2013 εργάστηκε ως συντονιστής του προγράμματος ΕΣΠΑ "Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών" στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και διετέλεσε γραμματέας του ΔΣ της τη διετία 2009-2011.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.227 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση