Μαρτυρίες 41-44
zoom in
35.49€ -26% 26.26€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600422375

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Κέδρος

Μετά το φεγγοβόλημα του Έπους του Σαράντα ήρθε το πένθιμο λυκόφως της Κατοχής. Η κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς στις 27 Απριλίου 1941 έσημανε την απαρχή της τετράχρονης στυγνής δουλείας. Η πείνα, οι στερήσεις, η εκπόρθηση της εθνικής και ανθρώπινης τιμής. Μάχη καθημερινή αυτοσυντήρησης, αυτοάμυνας. Αντίσταση.(. . .) Όπως και στους προηγούμενους τόμους των «Μαρτυριών» η ιστορία κι εδώ δεν περιγράφεται. Γράφεται. Γράφεται μυστικά, πρόχειρα, με αίμα αντί μελάνι, στα σκοτεινά δωμάτια, στις φυλακές των μελλοθανάτων, στους τοίχους, μέρα τη μέρα, απ’ όλους όσοι έζησαν το άλγος, την απόγνωση αλλά και την έξαρση του απελευθερωτικού αγώνα. Μνήμες αειθαλείς που δείχνουν με ανάγλυφο ρεαλισμό την υπεροχή του πνεύματος επί της βίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Φαφαλιού - Δραγώνα

Μαρία Φαφαλιού - Δραγώνα (Συγγραφέας)

Η Μαρία Φαφαλιού-Δραγώνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (Μ.Α. Κοινωνική Ψυχολογία). Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος διαφόρων ελληνικών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών οργανώσεων στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ιδρύτρια και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Καλειδοσκόπιο" για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με αναπηρίες. Συγγραφέας βιβλίων κοινωνικής ιστορίας, επίσης σε συνεργασία με τον Κώστα Ν. Χατζηπατέρα σειράς άλλων έργων με μαρτυρίες από τα χρόνια του Πολέμου και της Κατοχής. Τα βιβλία τους ήταν αντικείμενο πολλών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Αγγλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Ν. Χατζηπατέρας

Κώστας Ν. Χατζηπατέρας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Ν. Χατζηπατέρας (1920-2002), οινουσιακής καταγωγής, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν στο Neuchatel όπου ανεκηρύχθη Διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής εξέδωσε διαλέξεις, έγραψε άρθρα και εξέδωσε βιβλία στην Ελβετία για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης σχετικά με τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ίδρυσε το ομώνυμο Βραβείο Ποιήσεως της "Ομάδας των Δώδεκα". Σε συνεργασία με τη Μαρία Φαφαλιού-Δραγώνα συνέχισε την εθνική του προσπάθεια με μία σειρά βιβλίων, στα ελληνικά και στα αγγλικά, βασισμένων σε μαρτυρίες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
413
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
1.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση