Marketing management για υπηρεσίες και τουρισμό
zoom in
23.33€ -22% 18.20€

Το Marketing management των υπηρεσιών αποτελεί μια δυναμική επιχειρησιακή λειτουργία. Από τη φύση του, το marketing αντανακλά κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, καθώς και νέες τεχνολογικές και οικονομικές τάσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την εμπειρία που φέρνουν μαζί τους οι πελάτες, επηρεάζουν τη στάση τους απέναντι στις διάφορες επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Όλα αυτά σημαίνουν πως το marketing των υπηρεσιών δεν είναι μια μονοδιάστατη λειτουργία της διοίκησης που χαρακτηρίζεται από άκαμπτες διαδικασίες και κανόνες. Αντίθετα, πρόκειται για μια ζωντανή και πολυδιάστατη λειτουργία που ανταποκρίνεται στα γεγονότα που συμβαίνουν τόσο μέσα όσο και έξω από την επιχείρηση, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τυχόν ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά του marketing των υπηρεσιών το καθιστούν πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολύ επικίνδυνο! Η δημιουργικότητα του προσωπικού του τμήματος marketing καθώς και η ευελιξία των λειτουργιών του, πρέπει να χαλιναγωγούνται μέσα στα πλαίσια μιας πειθαρχημένης και ελεγχόμενης διοικητικής δομής, προκειμένου ο οργανισμός να εξασφαλίσει (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) πως οι σωστές αποφάσεις λαμβάνονται στη σωστή χρονική στιγμή για τους σωστούς λόγους.
Το marketing επίσης αντανακλά τη στάση που ένας οργανισμός υιοθετεί απέναντι στην κοινωνική του ευθύνη. Στη σημερινή εποχή οι πελάτες περιμένουν από τους οργανισμούς να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που καθιστούν την κατανάλωση των προϊόντων και υπηρεσιών που τους παρέχουν ασφαλή. Επίσης, απαιτούν από τις επιχειρήσεις να μην έχουν ως αποκλειστικό στόχο τους τη δημιουργία κέρδους αλλά να διενεργούν τις διάφορες λειτουργίες τους εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα οφέλη για την κοινωνία. Ο ρόλος του marketing είναι να βοηθήσει τους διάφορους οργανισμούς να μετατρέψουν τις προσδοκίες αυτές σε πράξη.
Από ακαδημαϊκής απόψεως, ο τομέας του marketing των υπηρεσιών έχει φτάσει σ` ένα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και εξελίσσεται συνεχώς, προκειμένου να ενσωματώσει τις επιδράσεις και τις συνέπειες των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών του επιχειρηματικού κόσμου. Τα βασικά εργαλεία του marketing έχουν πλέον καθιερωθεί και οι διάφορες θεωρίες του γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες.
Μέσα σ` αυτά τα πλαίσια, ένα καλό διδακτικό βιβλίο πρέπει να γεφυρώσει τη θεωρία με την πράξη. Από τη μια πλευρά πρέπει να παρουσιάσει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και εφαρμογών, ερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους οι υπεύθυνοι του marketing ανταποκρίνονται σε νέες καταστάσεις και επιλύουν τα προβλήματα, που τους παρουσιάζονται. Από την άλλη, η παρουσίαση αυτή πρέπει να γίνει βάσει ενός λογικού, ισχυρού θεωρητικού πλαισίου, που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να αναπτύξει τις γνώσεις του ακολουθώντας μια δομημένη προσέγγιση. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Σ. Μπενετάτος (Συγγραφέας)

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πάτρας στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων από το οποίο και αποφοίτησε το 1994. Το 1995, ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντρο Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (CURS- Center for Urban and Regional Studies) του Πανεπιστημίου του Birmingham της Αγγλίας όπου και του απονεμήθηκε Μάστερ Κοινωνικών Επιστημών στην Τουριστική Πολιτική, Σχεδιασμό και Management (M.Soc.Sc. Tourism Policy, Planning and Management). Το 1996, έγινε δεκτός από το Athens Laboratory of Business Administration (ΑΙΒΑ) στην Αθήνα, όπου και παρακολούθησε δεύτερο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών και του απονεμήθηκε Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με βασικό προσανατολισμό το Marketing (Μ.Β.Α. - Master in Business Administration). Το 1997, εργάστηκε ως συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας, διδάσκοντας Τουριστική Διαφήμιση και Τουριστική Πολιτική στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων. Το 1999, μετέβη στη Αγγλία όπου και εργάστηκε ως Marketing Manager στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, συνεργαζόμενος με το School of Service Industries καθώς και το Business School. Το Σεπτέμβριο του 2000 επέστρεψε στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας, όπου και εργάζετα, έως σήμερα διδάσκοντας, ΄Ερευνα Τουριστικής Αγοράς, Τουριστική Πολιτική κ.ά. Το καλοκαίρι του 2001, ανέλαβε ως γενικός διευθυντής την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας (Ε.Τ.Α.Α.) με έδρα την Πάτρα και ασχολήθηκε ενεργά με την Τουριστική Ανάπτυξη σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τον Αύγουστο του 2002, ανέλαβε ως γενικός διευθυντής, το νεόκτιστο 4 αστέρων ξενοδοχείο "Βυζαντινό", θέση που κατέχει ως σήμερα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Παπαγεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από το Τ.Ε.Ι. Πατρών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών (M.Sc.) από το International Centre of Tourism and Hospitality Research (I.C.Τ.H.R.) του Πανεπιστημίου του Bournemouth στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, με ειδικότητα στη Διοίκηση και το Marketing του Τουρισμού. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος Διδάκτωρ (Ph.D.) στο Πανεπιστήμιο του Surrey, Guildford, (UK). Η έρευνά του επικεντρώνεται στο marketing και στους τρόπους με τους οποίους οι αρχές του μπορούν να εφαρμοστούν στο εσωτερικό των τουριστικών επιχειρήσεων (εσωτερικό marketing). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων καθώς και συνέδρια, τα οποία αφορούν στην έρευνά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Στεργίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
301
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.587 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση