Μαμά, τι θα πει ειρήνη;
zoom in

Μια κατάσταση που να μπορούμε να πηγαίνουμε σχολείο μας χωρίς φόβο για δυσάρεστα απρόοπτα στο δρόμο μας, να κοιμόμαστε το βράδυ ήσυχα χωρίς να βάζουμε σκούρα χαρτιά στα παράθυρά μας, να μην ακούμε τα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν σκορπίζοντας την καταστροφή και το θάνατο και να μην βλέπουμε σκελετωμένα παιδάκια να ζητιανεύουν στους έρημους δρόμους.
Να πάψουμε να βλέπουμε το λιπόσαρκο γεροντάκι να περπατάει με κόπο στη γειτονιά σέρνοντας τ` αδύναμα τρεμάμενα πόδια του, ψιθυρίζοντας πάντα με δικαιολογημένο παράπονο, την ίδια πονεμένη έκφραση: "Πεινάω, καλέ Κυρία μου...".

Μαρία - Λουΐζα Χρυσικάκη

Μαρία - Λουΐζα Χρυσικάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία - Λουΐζα Χρυσικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα λίγο πριν τον πόλεμο. Σπούδασε Οικονομικά στην Εμπορική Σχολή, ξένες γλώσσες, Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και, τα τελευταία χρόνια αποφοίτησε από την "Ελληνική Αγωγή". Η προσφιλέστερη ενασχόλησή της είναι η προγύμναση μαθητών στο Γυμνασιακά τους μαθήματα και η παράδοση μαθημάτων πιάνου. Είναι μέλος του Συλλόγου Αθηναίων και του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.138 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση