Μαμά μπαμπά πόσο Εγώ μου έχτισες;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαμά μπαμπά πόσο Εγώ μου έχτισες;

Παρουσιάζοντας το ΕΓ.ΕΝΙ.Μ.Α. ΕΓΩΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ

Μιχάλης Χαντάς

Λίλα Καραδήμα

14.00€ -27% 10.22€

Tο ΕΓ.ΕΝΙ.Μ.Α. έχει εφαρμοστεί στη πράξη πάρα πολλές φορές και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Είναι το προϊόν 35 χρόνων κλινικής  παρατήρησης και θεραπείας εκατοντάδων ανθρώπων, που αντιμετώπιζαν όλη τη γκάμα της ψυχοπαθολογίας, από την πιο ήπια διαταραχή έως την πιο σοβαρή αποδιοργάνωση της προσωπικότητας.
Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων άρχισα να αντιλαμβάνομαι την ύπαρξη συγκεκριμένων μοτίβων ανατροφής και διαπαιδαγώγησης, τα  οποία καθορίζουν, πέρα από την κληρονομικότητα, σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των παιδιών.
Ουσιαστικά το ΕΓ.ΕΝΙ.Μ.Α. είναι ένας οδηγός όχι μόνο για το τι να κάνει, αλλά και για το τι να μην κάνει ο γονιός προκειμένου να θωρακίσει το παιδί του από ψυχικές ταλαιπωρίες και ανασφάλειες, επικίνδυνους πειρασμούς (χρήση ουσιών), bullying κ.ά.
Παιδιά που οι γονείς τους τα σέβονται και το δείχνουν, που τα βοηθούν να αποκτήσουν ένα ισχυρό ΕΓΩ, γίνονται άτομα γεμάτα αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, ανεξαρτησία και προσωπική επάρκεια.

Μιχάλης Χαντάς

Μιχάλης Χαντάς (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Μιχάλης Χαντάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έκανε τις σπουδές του εξ ολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λαμβάνοντας το πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στη Φιλαδέλφια (U.Of. PA). Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης εξειδικευμένος στο μετατραυματικό στρες και στη χρήση ουσιών στο Veterans Hospital της Νέας Υόρκης. Έχει διδάξει σε Αμερικανικά κολλέγια και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα Αμερικανικά επιστημονικά περιοδικά. Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής της πρώτης SOS γραμμής ενώ ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του πρώτου συμβουλευτικού κέντρου για φοιτητές. Από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία καθώς και σεμινάρια αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λίλα Καραδήμα

Λίλα Καραδήμα (Συγγραφέας)

Η Λίλα Καραδήμα έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Πήρε το Bachelor πτυχίο της στην ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Teesside της Μ. Βρετανίας καθώς και το Higher National Diploma στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία. Έχει δυο μεταπτυχιακά, ένα (MSc) στην επαγγελματική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Leicester (UK) και μετεκπαίδευση στην Ομαδική, Ζεύγους και Οικογενειακή Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Μεταξύ άλλων είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων καθώς και του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει επιμορφωτικά σεμινάρια όπως στην θεραπεία Mindfulness του πανεπιστημίου Bangor της Ουαλίας. Παράλληλα έχει εκπονήσει ερευνητικό έργο με ασθενείς που πάσχουν από άνοια καθώς και με επαγγελματίες στην Ελλάδα όσον αφορά το εργασιακό στρες. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2007 κάνοντας ατομική, ομαδική και οικογενειακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία καθώς και σεμινάρια αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.344 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση