Μακεδονία
zoom in
12.44€ -10% 11.20€

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως αυτή προκύπτει από πλήθος ιστορικών στοιχείων στη διαδρομή χιλιετιών, και οι σπάνιες φυσικές ομορφιές του -πραγματικά- μοναδικού Μακεδονικού τόπου αναδύονται γλαφυρά, μέσα από τις σελίδες της εξαιρετικής αυτής έκδοσης του Πολιτιστικού και Τεχνολογικού Ιδρύματος της Ε.Τ.Β.Α.
Η εμβάθυνση στον πολυδιάστατο Μακεδονικό πολιτισμό που επιχειρεί, και επιτυγχάνει, η ομάδα των είκοσι και πλέον ειδικών που συνεργάστηκαν για την έκδοση αυτή, σε συνδυασμό με τη συνθετική εικόνα στο χώρο και το χρόνο, που αποδίδεται με πλήθος φωτογραφιών, τοπογραφικών και χαρτών, προσδίδουν στον Οδηγό ιστορική ακρίβεια, ζωντάνια και χρηστικότητα. Ο αναγνώστης θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να εξοικειωθεί με τον τρόπο χρήσης του, για την αφετηριακή ενημέρωσή του (με τα κείμενα της αρχής), για τις μετακινήσεις του (με τα δρομολόγια που ακολουθούν οι `ξεναγήσεις`), για την ελεύθερη, πολλαπλή αξιοποίησή του (με αναφορά στο ευρετήριο).
Η έκδοση αυτή, όπως και το σύνολο των εκδόσεων του Πολιτιστικού και Τεχνολογικού Ιδρύματος της Ε.Τ.Β.Α., συμβάλλει σημαντικά στην εξακρίβωση της ιστορικής αλήθειας και στην τεκμηρίωση ιδιαίτερα ενδιαφερόντων θεμάτων για τον ελληνισμό, ο ΕΟΤ δε, έρχεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.
Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου, για τη δημιουργική αυτή πρωτοβουλία.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θύμιος Παπαγιάννης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κωτσάκης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Κωστάκης είναι καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Έχει διδάξει στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, καθώς και στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διευθυντής της πανεπιστημιακής ανασκαφής του νεολιθικού οικισμού στα Παλιάμπελα Κολινδρού και έχει διεξαγάγει ανασκαφές σε μεγάλο αριθμό θέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Μ. Ακαμάτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
259
Διαστάσεις:
22x11
Βάρος:
0.325 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση