Μαγεία λευκή και μαύρη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαγεία λευκή και μαύρη

Για τους ερευνητές του αποκρυφισμού

Franz Hartmann

26.60€ -11% 23.67€

Πραγματικά, η Μαγεία είναι η τέχνη της χρησιμοποίησης αόρατων παραγόντων για την απόκτηση ορισμένων ορατών αποτελεσμάτων. Αυτοί οι παράγοντες, συνίστανται κατά κύριο λόγο στις αόρατες, αλλά ισχυρές επιδράσεις των συγκινήσεων και της θέλησης, των επιθυμιών και των παθών, της σκέψης και της φαντασίας, της αγάπης και του μίσους, της πίστης και της αμφιβολίας κ.λπ. Ο καθένας που έχει μια οποιαδήποτε δύναμη θελήσεως είναι ένας ενεργητικός μάγος - εφ' όσον ασκεί αυτή τη δύναμη θελήσεως είναι ΛΕΥΚΟΣ μάγος, αν καθυποτάσσει τους αόρατους παράγοντες στην υπηρεσία του Καλού· είναι ΜΑΥΡΟΣ μάγος, αν τους χρησιμοποιεί για το κακό.
Η Λευκή Μαγεία είναι μια πνευματική δύναμη για το Καλό· ο γνήσιος Μαύρος μάγος είναι μια ζωντανή δύναμη του Κακού, προσαρτημένη σε μια προσωπικότητα, η οποία κάνει το κακό ενστικτωδώς, δηλαδή το Κακό για το Κακό. Οι "Αδελφοί του φωτός" χαίρονται να κάνουν το Καλό, ενώ οι "Αδελφοί του Σκότους" χαίρονται κάνοντας πράξεις σκληρότητας.
Όποιος θέλει να γίνει Μάγος, πρέπει να μάθει πρώτα - πρώτα να ελέγχει το ίδιο το μυαλό του, διότι ένας τέτοιος έλεγχος είναι η αρχή της Μαγείας. Αυτό εδώ το γοητευτικό περί Μαγείας βιβλίο, πραγματεύεται πολλές αξιοσημείωτες πλευρές του αποκρυφισμού, όπως δείχνει ο μερικός πίνακας περιεχομένων. 

Franz Hartmann (Συγγραφέας)

O Franz Hartmann γεννήθηκε στην Βαυαρία το 1838, το δε 1865 μετανάστευσε στην Αμερική όπου και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Επισκέφθηκε πολλές περιοχές της Αμερικής και μελέτησε τα θρησκευτικά πιστεύω πολλών φυλών των Ινδιάνων. Επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον πνευματισμό και ήταν δραστήριο μέλος των πνευματιστικών κύκλων της Νέας Ορλεάνης. Το 1882 έγινε μέλος της Θεοσοφικής Εταιρίας και το 1883 πήγε στο αρχηγείο της Θεοσοφικής Εταιρίας στο Άντυαρ των Ινδιών, όπου, κατόπιν προσκλήσεως του συνταγματάρχη Όλκοτ έμεινε μέχρι το 1885 ως μέλος του αρχηγείου της Θεοσοφικής Εταιρίας. Επειδή δεν συμφωνούσε με τις διάφορες ίντριγκες που επικρατούσαν εκεί, το 1885 επέστρεψε στην Βαυαρία όπου μαζί με τον Κάρλ Κέλνερ ανέπτυξε μια νέα θεραπεία για την φυματίωση, αργότερα δε ίδρυσε σανατόριο στο Σάλτσμπουργκ. Στους θεοσοφικούς κύκλους της Αυστρίας συνάντησε έναν γέρο υφαντή, που το όνομα του παραμένει άγνωστο, και ο οποίος λέγεται ότι ήταν Ροδόσταυρος μύστης, αμέσως δε έγινε μαθητής του. Το 1898 ίδρυσε στην Λειψία την Θεοσοφική Εταιρία της Γερμανίας. Αργότερα, το 1902, έλαβε εξουσιοδότηση από τον Τζών Γιάρκερ να δημιουργήσει ένα Κυρίαρχο Θυσιαστήριο των Τεκτονικών Τύπων Μέμφις και Μισραήμ στην Γερμανία, καθώς και μία Μεγάλη Ανατολή για τον Σκωτικό Τύπο του Συμβουλίου του Σερνώ. Στην προσπάθεια του αυτή είχε συνεργάτη τον Τέοντορ Ρέους. Το 1906 ο Ρέους έθεσε αυτές τις δύο Τεκτονικές οργανώσεις κάτω από την αιγίδα του Ο.Τ.Ο. που είχε ιδρύσει ο Κέλνερ, ο δε Hartmann έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου Μεγάλου Διδασκάλου του Κυριάρχου Θυσιαστηρίου. ΄Ηταν μέλος της Societas Rosicruciana in Anglia (SRIA). Υπήρξε υποστηρικτής της Guido von List Gesellschaft που προωθούσε τον Αρμανισμό, ένα σύστημα γνωστικισμού και παγανισμού, που στηριζόταν στις θεωρίες των Αρμάνεν, των διαδόχων του βασιλέα Ηλίου, ενός σώματος ιερέων-βασιλέων του αρχαίου γερμανικού έθνους. Υπήρξε επίσης, ενεργό μέλος του Μαρτινιστικού Τάγματος. Πέθανε στις 7 Αυγούστου του 1912 στην Γερμανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λ. Μεσταμπέλη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
295
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.622 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση