Λοκροί συγγραφείς και ποιητές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λοκροί συγγραφείς και ποιητές

Λοκρικά Ιστορικά Μελετήματα

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

30.00€ -11% 26.70€

Ιστορική και πολιτιστική έρευνα, διετούς διάρκειας, η οποία έγινε για πρώτη φορά στην Ελληνική Γραμματεία. Είναι ένα έργο μοναδικό, που αναδεικνύει τον κόσμο του πνεύματος και του πολιτισμού και τους συγγραφείς και ποιητές της περιοχής της Λοκρίδας από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.
Πρόκειται για μια σημαντική εργογραφία, στην οποία καταγράφονται η ζωή και το συγγραφικό έργο των 400 περίπου αρχαίων, νέων και σύγχρονων Λοκρών συγγραφέων και ποιητών. Από την αρχαιότητα έχουν καταχωρηθεί οι Οπούντιοι και Επικνημίδιοι Λοκροί. Φέρνει στο φώς άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για την Αλκινόη και τον Νίκωνα από το Θρόνιο, τον Φιλόδαμο από τη Σκάρφεια και τα αδέλφια του Επιγένη και Μαντίδα, τον Αξιόπιστο, τον Βακχυλίδη τον Οπούντιο, τον Φίλιππο τον Οπούντιο, τον Χαρίλαο τον Λοκρό και άλλους.
Από τους νεώτερους δεσπόζουσα θέση κατέχουν ο βραχύβιος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επί πολλά έτη Υπουργός Αθανάσιος Ευταξίας και ο αδελφός Ιωάννης Ευταξίας, καθηγητής Πανεπιστημίου, οι δύο μεγάλοι ανατόμοι της Χώρας μας Γεώργιος Σκλαβούνος και Μιλτιάδης Παπαμιλτιάδης, ο γεωπόνος και συγγραφέας Μάνθος Χριστοφόρου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Καθηγητής Πανεπιστημίου Άθως Τσούτσος κ.α.

Από τους σύγχρονους δεσπόζουσα θέση κατέχουν ο παγκόσμιας φήμης και ακτινοβολίας πυρηνικός φυσικός Κώστας Τσίπης, ο κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου, ποιητής και συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο φιλόλογος, συγγραφέας και πρώην Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου, ο εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος συγγραφέας Κώστας Καραστάθης, ο ανερχόμενος νέος συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος, κ.α.
Το βιβλίο είναι δομημένο σε οκτώ κεφάλαια ανάλογα με τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες γεννήθηκαν, έζησαν και μεγαλούργησαν οι πνευματικοί αυτοί άνθρωποι. Είναι σπουδαίο έργο για τους φιλίστορες και τους ερευνητές, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τους φοιτητές των φιλολογικών πανεπιστημιακών σχολών.

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος

Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Κ. Τασιόπουλος γεννήθηκε στα Βασιλικά Βοιωτίας το 1950. Υπηρέτησε στη Χωροφυλακή και στη συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία, από την οποία αποστρατεύτηκε τον Οκτώβριο του 2004 με τον κατεχόμενο βαθμό του Αντιστρατήγου. Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε Κλαδάρχης Ασφάλειας και Τάξης και Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν επικεφαλής των Ολυμπιακών Δυνάμεων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον Αύγουστο το 2004. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει έξι ξένες γλώσσες. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με συντομογραφίες ακρωνύμια και αρκτικόλεξα με αρκετές εκδόσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
534
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση