Λόγοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λόγοι

Θεομητορικοί, δεσποτικοί, αγιολογικοί: Εισαγωγή, κείμενα, σχόλια

Αντώνιος Αρχιεπίσκοπος Λαρίσσης

22.32€ -3% 21.64€

Η έκδοση ανεκδότων έργων, όπως είναι οι λόγοι της παρούσας, εμπίπτει σε μια γενικότερη προσπάθεια να φέρουμε στη δημοσιότητα κείμενα εκκλησιαστικών αντρών, των οποίων το έργο παραμένει ως σήμερα εν μέρει ή και στο σύνολό του ανέκδοτο.
Ειδικότερα στο εγχείρημα αυτό το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε συγγραφείς που έζησαν και έδρασαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή και στην ευρύτερη γεωγραφικά εκκλησιαστική επαρχία (εξαρχία), όπως είναι η Θεσσαλία, η οποία κατά τη βυζαντινή περίοδο και ιδίως την τελευταία της αυτοκρατορίας σχετιζόταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πολιτικά και εκκλησιαστικά με τη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τη θεολογική πλευρά τα κείμενα αυτά έχουν ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική αξία.
Ύστερα από πολύχρονη ενασχόληση με το έργο του μητροπολίτη Λαρίσσης Αντωνίου (ιδ` αι.) βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κυκλοφορήσουμε σε κριτική έκδοση τους 18 λόγους του, κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο αυτό που είχαμε ανοιχτό.
Η παρούσα έκδοση δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει χωρίς την αναγκαία οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων. Προς τον άγιον Καθηγούμενον, αρχιμ. π. Αθανάσιον, και το ηγουμενοσυμβούλιο της εν λόγω Ιεράς Μονής εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και προς τον έγκριτο εκδοτικόν Οίκον `ΚΥΡΟΜΑΝΟΣ`, ο οποίος προφρόνως ανέλαβε να φιλοπονήσει την έκδοση.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Βασίλειος Σ. Ψευτογκάς (Επιμέλεια)

Ο Βασίλειος Ψευτογκάς είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ.

Αντώνιος Αρχιεπίσκοπος Λαρίσσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
437
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
1.016 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση