Ἑλλάς
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
Το λυρικό δράμα με το οποίο ο Percy Bysshe Shelley διαδηλώνει την πίστη του στον δίκαιο Αγώνα των Ελλήνων και στην επιτυχή έκβασή του, μεταφρασμένο από τον Βύρωνα Ραΐζη.
Percy Bysshe Shelley

Percy Bysshe Shelley (Συγγραφέας)

Ο Percy Bysshe Shelley γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1792 στο Σάσσεξ. Γιος γαιοκτήμονα, σπούδασε στο Ήτον και στην Οξφόρδη. Πνεύμα επαναστατικό και ανήσυχο, το 1811 εξέδωσε το φυλλάδιο "Η αναγκαιότητα της αθεΐας", με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο, ο πατέρας του να τον αποκληρώσει και να θεωρηθεί αντιδραστικός. Αργότερα την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την Harriet Westbrook, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Ο γάμος του δεν υπήρξε ευτυχισμένος. Το 1812 κυκλοφόρησε την "Έκκληση στους Ιρλανδούς" με αφορμή το Θρησκευτικό Απελευθερωτικό Κίνημα της Ιρλανδίας. Στο Λονδίνο γνωρίζεται με τον συγγραφέα William Goldwin, ο οποίος τον επηρέασε στα πρώτα του ποιήματα με κοινωνικά θέματα, όπως, "Η βασίλισσα Μαμπ" και "Η εξέγερση του Ισλάμ" (1813). Το 1814 , μετά τον χωρισμό του με την Harriet, φεύγει με την Mary Godwin -που αργότερα έγινε γνωστή με τον "Φρανκενστάιν"- από το Λονδίνο και μετά την αυτοκτονία της γυναίκας του, την παντρεύεται το 1816. Ο τραγικός θάνατος της πρώτης του γυναίκας και ο κοινωνικός σάλος που προκάλεσε, τον ανάγκασαν να αφήσει την Αγγλία τον Μάρτιο του 1818. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε κυρίως στην Ιταλία, με τους φίλους του Byron και Leigh Hunt, όπου και έγραψε τα ωραιότερα έργα του. Εδώ, λίγο πριν τα τριακοστά του γενέθλια πνίγηκε στον κόλπο της Σπέτζια, όταν το μικρό του πλοίο Άριελ αναποδογύρισε στην διάρκεια μιας καταιγίδας, τον Ιούλιο του 1822. Το σώμα του βρέθηκε δύο μήνες αργότερα και περιμένοντας την άφιξη του Byron και του Hunt, τον έθαψαν στην άμμο, για να τον αποτεφρώσουν αργότερα με την παρουσία των φίλων του. Η στάχτη και η καρδιά του τάφηκαν τελικά στη Ρώμη, δίπλα στον John Keats.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Βύρων Ραΐζης (Μεταφραστής)

Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βύρωνος και συμπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου των Εταιρείων Βύρωνος. Συγγραφέας πολλών εργασιών και βιβλίων στα ελληνικά και αγγλικά για τον Λόρδο Βύρωνα και την ποίησή του, όπως και για το έργο άλλων μεγάλων ποιητών.

Νικόλαος Π. Μπεζαντάκος (Επιμέλεια)

Ο Ν. Π. Μπεζαντάκος είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τον ΄Όμηρο, τον Ησίοδο, την τραγική και ελληνιστική ποίηση. ΄Έχει δημοσιεύσει τα ακόλουθα βιβλία: "Η έννοια της μετάνοιας στον ΄Όμηρο", "Αλλαγή γνώμης - Αναγνώριση σφάλματος" (Αθήνα 1980), "Η αρχαία ελληνική μίτρα" (εκδ. Καρδαμίτσα, Αθήνα 1987), "Η ρητορική της ομηρικής μάχης" (εκδ. Καρδαμίτσα, Αθήνα 1996), "Το αφηγηματικό μοντέλο του Greimas και οι τραγωδίες του Ευριπίδη" (εκδ. Καρδαμίτσα, Αθήνα 2004).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
202
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.312 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση