Λέσβος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λέσβος

Το σταυροδρόμι των πολιτισμών

Μαρία Γιάγκου

"Βαδίζοντας στην Λέσβο αισθάνεται κανείς αυτό που θα μπορούσε να ονομάσει σχετικότητα του χρόνου. Εδώ παλιά και τωρινά μπλέκονται σε έναν χορό, όταν το παρελθόν ορθώνεται μπροστά στα μάτια σου ζωντανό μέσα από τις δημιουργίες των ανθρώπων που πέρασαν από το νησί. Στην Θερμή και στον Άγιο Βαρθολομαίο ένα όστρακο ζωντανεύει τον μόχθο των προϊστορικών ανθρώπων. Στην Κλοπεδή το μάτι σαγηνεύεται από την μυστικιστική αρμονία των αιολικών κιονόκρανων. Στα Μέσα το θρόισμα των φύλλων στον άνεμο φέρνει μακρινούς ήχους από χαρούμενες φωνές και τραγούδια γυναικών που διαγωνίζονται προς τιμήν της θεάς Ήρας..."
Το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού με δίγλωσσα παράλληλα κείμενα. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα, το περιβάλλον, την οικονομία, την αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τις μονές καθώς και πλήθος φωτογραφιών. Είναι, ταυτόχρονα, συνοδευτικό εγχειρίδιο του ομότιτλου DVD-ROM, καθώς περιλαμβάνει υλικό της ηλεκτρονικής έκδοσης και οδηγίες χρήσης της.

Μαρία Γιάγκου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Γιάγκου αποφοίτησε το 1998 από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 απέκτησε το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γλωσσική Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 εργάζεται στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
177
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση