Λένινγκραντ 1941-1944
zoom in

H εξέχουσα σημασία που είχε το Λένινγκραντ για το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και η προφανής στρατηγική του σημασία, καθώς αποτελούσε το κύριο αγκυροβόλιο του Στόλου της Βαλτικής και παράλληλα εξασφάλιζε απόλυτο έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή, συνηγόρησαν στο να αποτελέσει έναν από τους πρωταρχικούς και σημαντικότερους στόχους που είχε κατά νού ο Αδόλφος Χίτλερ στη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού της επιχείρησης "Barbarossa". Μάλιστα, λόγω του συμβολισμού της πόλης ως απαρχής της πτώσης της τσαρικής δυναστείας και της εγκαθίδρυσης του κομμουνισμού, ο Γερμανός ηγέτης δεν ήταν διατεθειμένος απλώς να καταλάβει το Λένινγκραντ. Πρόθεσή του ήταν να το ισοπεδώσει προσδίδοντάς του έναν νέο συμβολισμό, αυτόν της συντριβής του κομμουνισμού κάτω από τις ερπύστριες του εθνικοσοσιαλισμού.

Η περίφημη Ομάδα Στρατιών "Βορράς" ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία η οποία όμως ανακόπηκε χάρη στην ηρωική αντίσταση του Ερυθρού Στρατού, στα περίχωρα του Λένινγκραντ. Θα ακολουθούσαν 30 μήνες εξοντωτικής πολιορκίας την οποία θα παρακολουθήσετε με κομμένη την ανάσα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τίτλο "Λένινγκραντ 1941-1944: 900 ημέρες στην κόλαση.

Οι εξαιρετικές αναλύσεις των συγγραφέων, το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, οι κατατοπιστικοί χάρτες, τα profiles αρμάτων και αεροσκαφών, καθώς και οι θαυμάσιες καλλιτεχνικές απεικονίσεις στολών δίνουν πλήρη εικόνα τόσο της έντασης των μαχών όσο και της φρίκης που βίωσε ο εγκλωβισμένος άμαχος πληθυσμός στην "πόλη της κόλασης".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Βουρλιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ζουρίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Βαλμάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Χ. Κουφογιώργος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξενοφών Χαλάτσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.39 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση