Λένιν, ένας επαναστατικός οδηγός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λένιν, ένας επαναστατικός οδηγός

Ian Birchall

5.29€ -11% 4.71€

Οι περισσότεροι ιστορικοί μας λένε ότι ο Λένιν και ο Λενινισμός είναι πολύ άσχημα πράγματα. Λένε ότι ο Λένιν κυριάρχησε με έναν διδακτορικό τρόπο πάνω στο ίδιο του το κόμμα και στη συνέχεια πάνω στο κράτος που δημιούργησε η Ρωσική Επανάσταση. Ο πραγματικός Λένιν όμως ήταν λίγο πιο περίπλοκος. Πάνω απ` όλα, έπαιξε βασικό ρόλο στην πραγματοποίηση της Ρώσικης Επανάστασης τον Οκτώβριο του 1917. Η Ρώσικη Επανάσταση, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προτού στραγγαλιστεί από τον Στάλιν, ανέδειξε τη δυνατότητα ενός διαφορετικού κόσμου, στον οποίο η παραγωγή θα ικανοποιούσε τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος. Μια ανάλυση της εμπειρίας του Λένιν και των επιτευγμάτων του μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις μεθόδους του κι έτσι να αναπτύξουμε ευκολότερα εκείνες τις μορφές οργάνωσης που χρειαζόμαστε για τους δικούς μας αγώνες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαριάνθη Γκαβαϊσέ (Μεταφραστής)


Ian Birchall (Συγγραφέας)

Ο Ian Birchall, παλιότερα λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και τακτικός αρθρογράφος σε ακαδημαϊκά και πολιτικά περιοδικά. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο "Ο Σαρτρ ενάντια στον σταλινισμό". Είναι μέλος του Socialist Workers Party στη Βρετανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Καμπαγιάννης

Θανάσης Καμπαγιάννης (Επιμέλεια)

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1978. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διπλωματική του εργασία Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918-1926 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Είναι δικηγόρος στην Αθήνα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Εκπροσώπησε τους Αιγύπτιους αλιεργάτες ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
10x15
Βάρος:
0.045 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση