Λεξικό φιλοσοφίας
zoom in
27.39€ -27% 19.99€

Όπως ακριβώς και άλλα επιστημονικά πεδία, έτσι και η φιλοσοφία οφείλει να χρησιμοποιεί μια γλώσσα όπου οι σημασίες των λέξεων, είτε αυτές προέρχονται από το κοινό λεξιλόγιο είτε απαντούν

Βίκυ Ιακώβου (Μεταφραστής)

Η Βίκυ Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα "Μια αντιπαράθεση: Χάννα Άρεντ και κριτική θεωρία" στο Πανεπιστήμιο Paris VII-Denis Diderot. Διδάσκει στο τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη νεώτερη και σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, την Κριτική Θεωρία και την επιρροή της ψυχανάλυσης στη σύγχρονη φιλοσοφία. Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά και στα γαλλικά ενώ έχει μεταφράσει βιβλία και άρθρα πολιτικής θεωρίας.

Θεόφιλος Ξ. Τραμπούλης (Μεταφραστής)


Σπύρος Τέγος (Μεταφραστής)


Χρήστος Γρηγορίου (Επιμέλεια)

Ο Χρήστος Γρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στα Ιωάννινα, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει αρθρογραφήσει στα "Αξιολογικά", έχει μεταφράσει τους "Στοχασμούς για την επανάσταση στη Γαλλία" του Edmund Burke και έχει εκπονήσει την επιστημονική επιμέλεια του "Φιλοσοφικού λεξικού" των Gerard Durozoi, Andre Roussel.

Gerard Durozoi (Συγγραφέας)

O Gerard Durozoi είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κλάδο της φιλοσοφίας. Έχει γράψει την Ιστορία του υπερρεαλιστικού κινήματος και έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός λεξικού της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Έχει επίσης συμβάλει στη συγγραφή πολλών γαλλικών σχολικών εγχειριδίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Andre Roussel (Συγγραφέας)

Ο Andre Roussel είναι διδάκτωρ στην κοινωνιολογία. Διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι υπεύθυνος του μαθή
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
495
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.852 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση