Λεξικό διαλεκτικής ποικιλίας Κυδωνιών, Μοσχονησίων & Βορειοανατολικής Λέσβου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λεξικό διαλεκτικής ποικιλίας Κυδωνιών, Μοσχονησίων & Βορειοανατολικής Λέσβου

Αγγελική Ράλλη

15.00€ -10% 13.50€
Ένα Λεξικό Διαλεκτικής Ποικιλίας, Κυδωνιών, Μοσχονησίων και Βορειοανατολικής Λέσβου • Ορθογραφικό • Προφοράς • Ερμηνευτικό • Χρηστικό • Ετυμολογικό • Συνώνυμων Σύνταξη: Δρ. Χρήστος Παναγιώτου-Δρ. Ελεονώρα Δημελά, Ετυμολογία: Δρ. Συμεών Τσολακίδης-Δρ. Metin Bağrıaçık.

Αγγελική Ράλλη (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Ράλλη είναι καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε διάφορες περιόδους διετέλεσε προσκεκλημένη καθηγήτρια στα πανεπιστήμια των πόλεων Αmsterdam, Tilburg, Torino, Montreal (University of Montreal, McGill, UQAM), Τοronto (UoT), Vancouver (SFU), Columbus (Ohio State University). Έχει κάνει ειδικευμένες σπουδές γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Montreal (Bachelor, Master, Ph.D.). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ήταν πρώτη υπότροφος του κρατικού ιδρύματος υποτροφιών του Καναδά (Social Sciences and Humanities Research Council) και της τοπικής κυβέρνησης του Quebec (1978-1983). Το 1999 έλαβε την τιμητική διάκριση "Faculty Enrichment Award" της καναδικής κυβέρνησης. Μιλά άριστα τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά), ενώ έχει γνώσεις Ισπανικής, Γερμανικής και Ρωσικής. Είναι μόνιμη συνδιοργανώτρια των συνεδρίων "Mediterranean Morphology Meeting" (1997, ΄99, 2001, ΄03, ΄05) και "Modern Greek Dialects and Linguistic Theory" (2000, ΄04), έχει οργανώσει το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γλωσσολογίας ("Thermi International Summer School in Linguistics", 1999), και συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις που άπτονται των ενδιαφερόντων της. Ασχολείται ερευνητικά με τη μορφολογία, τη σχέση της μορφολογίας με τη σύνταξη και τη φωνολογία, την ανάπτυξη μορφολογικών επεξεργαστών (υπολογιστική γλωσσολογία), το νοητικό λεξικό και τη μορφοφωνολογία των νεοελληνικών διαλέκτων. Διηύθυνε ή διευθύνει ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και συνεργάστηκε ή συνεργάζεται με διεθνή προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά και ανήκει στην επιστημονική επιτροπή των περιοδικών "Journal of Greek Linguistics", "Italian Journal of Linguistics", "Advances in Language Studies", "International Journal of Computational Intelligence", καθώς και του ευρωπαϊκού δικτύου μορφολογίας ENLM ("European Network for Linguistic Morphology"). Έχει περισσότερες από 80 πολυσέλιδες δημοσιεύσεις, αρκετές από τις οποίες σε γνωστά ξένα περιοδικά του κλάδου της γλωσσολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Σαρίογλου

Ειρήνη Σαρίογλου (Επιμέλεια)

Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Το 1990 αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως με βαθμολογία άριστα. Σπούδασε γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά (Κωνσταντινούπολη) απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1994. Με υποτροφία του WCC παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Grenoble (Stendhal III) της Γαλλίας. Το 1999 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε διάφορους κλάδους των κοινωνικών επιστημών (Postgraduate Diploma in Business Studies του Πανεπιστημίου του Birmingham, Master΄s Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαρμαρά, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών και M.Phil Ιστορίας του Πανεπιστημίου Birmingham) με υποτροφία που της χορηγήθηκε αρχικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης και αργότερα -κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων- από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Τομέας Τουρκολογίας). Τον Μάρτιο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών στη Σχολή Ιστορίας / Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών (BOMGS) /Τμήμα Οθωμανικής και Τουρκικής Ιστορίας. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών / Μαρμαρά και του Springdale College του Birmingham. Το 2000 ανέλαβε υπηρεσία ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στην Αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς και σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του πρέσβη Δρ Ross Burns επί ελληνοτουρκικών θεμάτων. Είναι μέλος του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham, επιστημονική συνεργάτις και μέλος του Institute of Historical Research του Λονδίνου, του Public Record Office του Λονδίνου, του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών (Marmara Universitesi, Avrupa Birligi Entitusu), του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ). Από το 2006 ανέλαβα υπηρεσία στο Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
24x18
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση