Λέξη προς λέξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λέξη προς λέξη

Κείμενα για την ελληνική κρίση

Κώστας Λαπαβίτσας

9.00€ -27% 6.57€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604990962

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Τόπος

 Φέτος η Ελλάδα κλείνει έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα Μνημονιακής ισοπέδωσης. Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει επιτελεσθεί είναι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, σε καιρό ειρήνης.

 
Ο Κώστας Λαπαβίτσας αναλύει διεισδυτικά τις αιτίες της κρίσης, την παγίδα της ευρωζώνης και την ανάγκη εξόδου από αυτήν. Αναδεικνύει την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και διατυπώνει ριζοσπαστικές προτάσεις για να αποφευχθεί η καταστροφή, για ανάπτυξη με κοινωνική αλλαγή.
 
Τα κείμενα του βιβλίου συνεισφέρουν ουσιαστικά ώστε να κερδηθεί υπέρ των λαϊκών στρωμάτων η αποφασιστική μάχη για την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση καθώς και η αναγέννηση της ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Κώστας Λαπαβίτσας

Κώστας Λαπαβίτσας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ειδικεύεται σε χρηματοπιστωτικά θέματα και στην ιαπωνική οικονομία και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων στα αγγλικά, ιαπωνικά και ελληνικά. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και αλλού, ενώ επίσης αρθρογραφεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική του έρευνα επικεντρώθηκε στην κρίση της Ευρωζώνης και τα έργα του είχαν σημαντική επιρροή στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση. Η πιο μακροχρόνια επιστημονική του έρευνα εστιάζεται στη χρηματιστικοποίηση του καπιταλισμού, τις πολλαπλές μορφές της και τις κοινωνικές της επιπτώσεις. Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής Ημαθίας συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση που διατήρησε μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Από το 2016 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (EReNSEP).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
14 Χ 21
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση