Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις

Διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας

Γιάννης Κ. Σμυρνιωτάκης

Ιωάννης Πούλιος

Η σοφία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων και φωτεινών πνευμάτων, αλλά είναι συχνά προνόμιο και των απλών ανθρώπων του λαού.
Μέσα σε μικρές φράσεις ή και λέξεις, ακόμα, κλείνει μεγάλες αλήθειες και σοφά συμπεράσματα από τη ζωή, που άλλοτε δίνονται άμεσα και άλλοτε έμμεσα και αλληγορικά.
Πολλές από αυτές τις αλήθειες, που έχουν γίνει πια παροιμιώδεις, τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας συζήτηση, χωρίς όμως, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, να ξέρουμε την ιστορική τους προέλευση, δηλαδή, πως προήλθαν, ποιος τις είπε και κάτω από ποιες συνθήκες ειπώθηκαν. Και είναι αυτό πολύ σημαντικό να το γνωρίζει ο αναγνώστης, διαφορετικά έχει ένα κενό γνώσης.
Την απάντηση στο κενό αυτό έρχεται να καλύψει το βιβλίο ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ. Φωτίζει άπλετα την προέλευση και αναλύει την έννοια περισσοτέρων από 1.000 λέξεων και φράσεων, που έχουν γίνει παροιμιώδεις.
Για να είναι εύκολη η ανεύρεσή τους, όλες οι Παροιμιώδεις Λέξεις και οι Φράσεις έχουν ταξινομηθεί με αλφαβητική σειρά με βάση το πρώτο τους γράμμα. Έτσι, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν σωστό και ευκολομεταχείριστο πνευματικό θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Κ. Σμυρνιωτάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Πούλιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
750
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση