Λατινική γραμματική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λατινική γραμματική

Κλίσεις, συζυγίες, κανόνες σύνταξης, παραδείγματα από τα πρωτότυπα κείμενα

Bernard Bortolussi

Αποτελεί την πρώτη λατινική γραμματική που προστίθεται στην ελληνική βιβλιογραφία και ξεφεύγει από την αυστηρή οπτική της παραδοσιακής γραμματικής, τουλάχιστον όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, προσφέρει την εποπτικότητα και το στοιχειοθετικό περιβάλλον που η σύγχρονη πρακτική απαιτεί, χαρακτηριστικά απαραίτητα για όλα τα συγγράμματα που στηρίζουν τη γλωσσομάθεια. Αποτελεί εγχειρίδιο γραμματικής και ταυτόχρονα συντακτικού, ιδιότητα η οποία καθιστά την έκδοση πολύτιμο αρωγό στην περαιτέρω κατανόηση της δομής της λατινικής κατά τη μετάβαση του μαθητή από τη Μέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και η οπτική με την οποία χρησιμοποιούνται κάποιες παραδοσιακές γραμματικές κατηγορίες, καθώς λαμβάνεται υπόψη η συμβολή της σύγχρονης γλωσσολογίας.
Η "Λατινική γραμματική" των εκδόσεων Typis αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης, τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και για τους φοιτητές των κλασικών επιστημών. Φιλοδοξεί δε να συμβάλει στη διδασκαλία της λατινικής γλώσσας και να λειτουργήσει ως ερμηνευτική για τη βασική γνώση των λατινικών που αποκτά ο μαθητής στο λύκειο. Στοχεύει, τέλος, να στηρίξει την πανεπιστημιακή φοίτηση και να αποτελέσει έργο αναφοράς για τη λατινική γλώσσα και γραμματεία.

Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Επιμέλεια)


Βασίλης Α. Φυντίκογλου (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Α. Φυντίκογλου, απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Κλασική Φιλολογία. Εργάστηκε στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν πρωτίστως τη λατινική ποίηση του 1ου αι. π.Χ. και τις σχέσεις της με την ελληνιστική ποιητική θεωρία και πράξη· επίσης έχει γράψει άρθρα για τον Καλλιμαχο, τον λόγο του Κικέρωνα pro Caedio και για την ρωμαϊκή προσευχή. Δαπάνη του Ενυαλείου Κληροδοτήματος έχει εκδοθεί από το Α.Π.Θ., η διατριβή του με τίτλο "Ταπεινή φιλοξενία". Μορφή και λειτουργία του μοτίβου στον καλλιμαχικό και ρωμαϊκό Νεοτερισμό.

Σοφία Παπαϊωάννου (Επιμέλεια)


Διονύσιος Γ. Μπενέτος (Μεταφραστής)

Ο Διονύσιος Μπενέτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Ειδικεύεται στη Μεσαιωνική Λατινική Φιλολογία και διδάσκει ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Bernard Bortolussi (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
19x13
Βάρος:
0.375 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση