Κυκλοφορώ και τραγουδώ
zoom in
15.90€ -10% 14.31€

Το βιβλίο αυτό μαζί με το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει 13 καινούρια τραγούδια για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου υπάρχουν τα λόγια με τις ζωγραφιές από τα τραγούδια του CD. Στο δεύτερο μέρος θα βρείτε παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται αφ` ενός στα παιδιά -που είναι άλλωστε και οι βασικοί αποδέκτες- αφ` ετέρου στους γονείς και εκπαιδευτικούς που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωσή τους.

Ακροστιχίδες, κολλάζ, παζλ, μικρά αινίγματα, αντιστοιχίσεις και ασκήσεις μέσα από το καλλιτεχνικό πρίσμα της ζωγραφικής και της μουσικής στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής συμπεριφοράς και οικολογικής συνείδησης.

Τα τραγούδια λειτουργούν και ως αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες από μόνες τους μπορούν να δραματοποιηθούν από τα παιδιά στα σχολεία μας αλλά και από ομάδες θεατρικού παιχνιδιού. Μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα σε εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και χορού ή σε μουσικούς που θα ήθελαν να τα διδάξουν σε συνδυασμό επίσης με τη μιμική τους έκφραση.

Στα περισσότερα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των παιδιών που ζωντάνεψαν όλη την ατμόσφαιρα των τραγουδιών.

Έντεκα οργανικές εκτελέσεις ολοκληρώνουν το περιεχόμενο του CD. Τα τραγούδια προορίζονται, πέρα από την απλή ακρόασή τους, για τη χρήση τους σε σχολικές εκδηλώσεις και θεατρικές δραστηριότητες. Μέσα από την μουσική και την ζωγραφική αλλά και μέσα από τις άλλες δραστηριότητες αυτού του πονήματος τα παιδιά ψυχαγωγούνται, χαίρονται και βιώνουν την μάθησης με έναν άλλο τρόπο, πιο δημιουργικό.

Γιώργος Λαπαδάκης

Γιώργος Λαπαδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Λαπαδάκης

Γιώργος Λαπαδάκης (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.249 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση