Κυκλαδικός πολιτισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κυκλαδικός πολιτισμός

Μαρίνα Πλατή

23.33€ -10% 21.00€

Το εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στον Κυκλαδικό Πολιτισμό δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά στα παιδιά τη ζωή και την τέχνη που άνθησε στις Κυκλάδες, στα μικρά νησιά του Αιγαίου, την 3η π.Χ. χιλιετία. Η πραγματοποίησή του οφείλεται στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Κυκλαδικού Πολιτισμού (Cycladic Art Foundtion), ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1995. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η έρευνα, μελέτη και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη στην Αμερική.

Αποτελείται από ένα βιβλίο για το δάσκαλο, μια σειρά δώδεκα διαφανειών και δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το "βιβλίο του δασκάλου" είναι ένα σύνολο εικονογραφημένων κειμένων με τις απαραίτητες για το δάσκαλο πληροφορίες σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τη βασική βιβλιογραφία και προτάσεις για εργασίες στην τάξη.

Οι διαφάνειες απεικονίζουν αντιπροσωπευτικούς τύπους μαρμάρινων αγγείων, σκευών και ειδωλίων, μια και η μαρμαρογλυπτική αποτελεί την πιο χαρακτηριστική ίσως έκφραση τέχνης του Κυκλαδικού Πολιτισμού.

Τα εκπαιδευτικά τέλος παιχνίδια ("Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες" και η "Τόμπολα") σχεδιάστηκαν με αποκλειστικό δέκτη τα παιδιά, στην προσπάθειά μας η εκπαιδευτική διαδικασία να περνά μέσα από το παιχνίδι.

Μαρίνα Πλατή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
30
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
0.553 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση