Κτιριακά έργα Ι
zoom in
9.13€ -21% 7.21€

Το βιβλίο `Κτιριακά Έργα` περιλαμβάνει στη βαθμίδα της βασικής εκπαίδευσης όλο το πλάτος του επαγγελματικού τομέα των `Δομικών Κατασκευών`.
Στις διάφορες βαθμίδες, το βάρος δόθηκε στα επαγγέλματα του χτίστη, του τεχνίτη σκυροδέματος και του τεχνίτη οπλισμένου σκυροδέματος, του ξυλουργού και του δομικού σχεδιαστή. Τα περιεχόμενα του βιβλίου έχουν γραφεί σύμφωνα με τις διατάξεις για την επαγγελματική εκπαίδευση στην οικοδομική.
Στα πλαίσια της νέας επεξεργασίας για την 5η έκδοση των `Κτιριακών Έργων` προσαρμόστηκε το περιεχόμενο στην τεχνική εξέλιξη. Ελήφθησαν υπόψη οι αλλαγές στους κανονισμούς και αναδιατάχθηκε η ύλη.
Εκτός από τη διεύρυνση των κεφαλαίων `Κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα` και `Δομικός σχεδιασμός` προστέθηκαν και τα κεφάλαια `Υπόγειες κατασκευές και οδοποιία`. Μαζί με το κεφάλαιο `Επεκτάσεις`, το παρόν βιβλίο καλύπτει τα σπουδαιότερα περιεχόμενα για την εκπαίδευση του δομικού σχεδιαστή με βάρος στις υπέργειες κατασκευές, στις υπόγειες, στην οδοποιία και στα αγροτικά έργα και δίνει με τα προπορευόμενα κεφάλαια ταυτόχρονα εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά της δομικής τέχνης. Έτσι δίνεται ευκαιρία στον μαθητευόμενο χτίστη, τεχνίτη σκυροδέματος και οπλισμένου σκυροδέματος, να λάβει γνώση και στα γειτονικά πεδία της δομικής τέχνης.
Το κείμενο του βιβλίου έχει γραφεί κατά εποπτικό τρόπο, ώστε οι θεωρητικές επεξηγήσεις να υποστηρίζονται από πολλές εικόνες. Ενδιαφέροντες πίνακες αυξάνουν την αξία των πληροφοριών, χρησιμεύουν για την άσκηση και δημιουργούν τη γέφυρα για την πράξη.
Σε κάθε μεγάλη διδακτική μονάδα έχουν γραφεί ερωτήσεις επαναλήψεως, με σκοπό την επεξεργασία του κειμένου, τον αυτοέλεγχο και να αυξήσουν την επιτυχία στη μάθηση. Όλες οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν με τη βοήθεια του κειμένου του βιβλίου.
Το βιβλίο αυτό είναι για τον μαθητή του επαγγελματικού σχολείου ένα πολύτιμο μέσο μορφώσεως. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εκπαίδευση για τη βαθμίδα του εργοδηγού και στα ΙΕΚ για την επανάκτηση και διασφάλιση των βασικών γνώσεων. Ακόμη είναι και ένας αξιόπιστος σύμβουλος τόσο στο γραφείο, όσο και στο εργοτάξιο. Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε ακόμη να χρησιμεύσει και σ` αυτούς, οι οποίοι προετοιμάζονται για σπουδές ή κάνουν πρακτική άσκηση, δίνοντας απαντήσεις σε εξειδικευμένες ερωτήσεις.
Το βιβλίο στην ελληνική του έκδοση έχει χωριστεί σε 4 μέρη ώστε να καλύπτει το πρόγραμμα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.
Οι συγγραφείς και ο εκδότης ευχαριστούν εκ των προτέρων εκείνους τους αναγνώστες, οι οποίοι θα δώσουν εύστοχες συμβουλές και προτάσεις βελτιώσεως του βιβλίου αυτού.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

August Herrmann (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαρβάρα Κασσελούρη (Μεταφραστής)


Σπύρος Ρούλης (Μεταφραστής)


Ευάγγελος Ν. Μηλιωρίτσας (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
115
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση